x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studenţii bucureşteni au blocat traficul în faţa Guvernului şi a Ministerului Educaţiei

Studenţii bucureşteni au blocat traficul în faţa Guvernului şi a Ministerului Educaţiei

13 Noi 2013   •   17:48
Studenţii bucureşteni au blocat traficul în faţa Guvernului şi a Ministerului Educaţiei

Câteva sute de studenţi au blocat traficul în faţa Ministerului Educaţiei, după ce de-a lungul marşului de protest de azi mai blocaseră traficul şi în faţa Guvernului.

Studenţii cer Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie şi se declară "revoltaţi de lipsa de responsabilitate pe care guvernanţii României o arată faţă de educaţie, când ea este definită că o prioritate naţională", informează mediafax.ro.

După ce blocaseră circulaţia pe Şoseaua Kiseleff, timp de 20 de minute, studenţii au plecat în mars spre Minsiterul Educaţiei, pe traseul Calea Victoriei, Bulevardul Dacia, strada G-ral Berthelot.

Studenţii scandează "Minciunile se plătesc", "Studenţii în stradă ies", "Educaţia salvează naţia", "Fără educaţie moare orice naţie", "Elevii sunt cu noi", "Minciunile din guvern ne-au dus la sapă de lemn".

Aceştia au bannere şi pancarte pe care scrie: "6, vin studenţii", "Şi noi creştem odată cu procentul", "Vă rugăm să ne scuzaţi, suntem tineri educaţi", "Vrem cămine, nu ruine", "6% PIBune", "6% pentru Educaţie", "Educaţia salvează naţia", "Vrem cultură 6%".

Aproximativ 300 de studenţi au plecat de la fântana de la Universitate în jurul orei 15.15 şi au mers pe trotuare spre Piaţa Victoriei, unde au ajuns o oră mai târziu.

Aceştia au oprit în Piaţa Romană şi au intrat la ASE, unde au scandat "Haideţi cu noi", Vrem 6% pentru Educaţie". Anterior, studenţii au intrat şi în alte instituţii de învăţământ superior aflate pe traseele pe care au mers spre Universitate, respectiv Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti şi Facultatea de Arhitectură.

Studenţii au fost însoţiţi pe tot traseul de jandarmi şi nu au fost înregistrate incidente.

Potrivit reprezentanţilor Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), miercuri au loc acţiuni de protest în centrele universitare din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Oradea şi Alba-Iulia. 

×
Subiecte în articol: proteste studenti proteste educatie