x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Studentii medicinisti au intrat in greva

Studentii medicinisti au intrat in greva

23 Mar 2004   •   00:00

Studentii medicinisti din Bucuresti au declansat ieri-dimineata o greva spontana, refuzand sa intre la cursuri si blocand accesul in sala de sedinte a membrilor noului consiliu profesoral, in semn de protest fata de modul in care a fost ales.

Nicu Banicioiu, presedintele Uniunii Studentilor din Romania, a declarat pentru Mediafax ca, pana ieri-dimineata, Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) trebuia sa prezinte un punct de vedere in legatura cu alegerile care au avut loc cu o saptamana in urma, in conditii contestate de studenti si cadre didactice. Amanarea unui raspuns in acest caz nu face altceva decat sa permita noului consiliu profesoral de la Facultatea de Medicina sa-si intre in drepturi, fara ca apoi sa mai poata fi schimbat ceva, a adaugat Banicioiu. Studentii sunt hotarati sa contiune actiunea pana nu vor primi un raspuns oficial din partea autoritatilor.

Cu o zi in urma, ministrul Educatiei, Alexandru Athanasiu, declara ca va hotari in privinta validarii sau invalidarii consiliului profesoral de la Facultatea de Medicina a UMF Bucuresti dupa ce expertii ministerului se vor pronunta asupra legalitatii alegerilor.

„In urma unor materiale aparute in presa si din sesizarile adresate MEC de membri ai comunitatilor academice, cadre didactice si studenti, rezulta ca in unele institutii de invatamant superior alegerile universitare se desfasoara contrar prevederilor legale. Daca aceste elemente se confirma, aceasta constituie o grava incalcare a legalitatii care poate avea drept efect invalidarea alegerilor", a declarat ministrul Educatiei. Rectorul UMF „Carol Davila" din Bucuresti, Laurentiu Popescu, a declarat ca alegerile pentru consiliul profesoral al Facultatii de Medicina au fost organizate cu respectarea legii, iar cei care au fost alesi trebuie sa invete sa piarda.

Zeci de cadre didactice universitare au contestat, intr-un memoriu trimis MEC, Comisiei de invatamant a Camerei Deputatilor, modul de desfasurare a alegerilor pentru Consiliul Facultatii de Medicina „Carol Davila" din Bucuresti.
(MAGDA COLGIU)

×
Subiecte în articol: observator