x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Subprefectul de Constanţa, eliberat din funcţie. Iucsel Selamet a fost trimis în judecată de DNA pentru dare de mită

Subprefectul de Constanţa, eliberat din funcţie. Iucsel Selamet a fost trimis în judecată de DNA pentru dare de mită

20 Dec 2013   •   16:11
Subprefectul de Constanţa, eliberat din funcţie. Iucsel Selamet a fost trimis în judecată de DNA pentru dare de mită

Subprefectul judeţului Constanţa, Iucsel Selamet, trimis în judecată de DNA pentru dare de mită, a fost eliberat din funcţie, a anunţat, vineri, prefectul judeţului Constanţa. Eugen Bola a făcut acest anunţ într-o conferinţă de presă, în care a mai spus şi că Iucsel Selamet  fusese detaşat la Prefectura Constanţa de la Primăria Medgidia, acolo unde era funcţionar public şi că el a fost suspendat din funcţie şi de reprezentanţii Primăriei.

"Despre domnul subprefect pot să vă spun că am luat de două ori legătura cu direcţia care coordonează activitatea prefecturilor, iar domnul subprefect Selamet a fost eliberat din funcţie în cursul şedinţei de Guvern de miercuri. Dânsul a fost suspedat din funcţia publică de către Primăria Medgidia, unde avea locul de muncă, aici era doar detaşat. Fiind suspendat acolo, nu mai are calitatea de funcţionar public, deci nu ar mai fi putut să îndeplinească chiar şi prin detaşare această calitate de înalt funcţionar public”, a afirmat prefectul judeţului Constanţa, citat de Mediafax.

Iucsel Selamet a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie, fiind acuzat de dare de mită, după ce i-ar fi promis bani unui poliţist pentru ca acesta să întârzie începerea urmăririi penale împotriva sa.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de DNA, în 24 octombrie subprefectul Iucsel Selamet a promis bani şi alte foloase unui agent de poliţie judiciară al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţene Constanţa, denunţător în cauză. În schimbul banilor, poliţistul ar fi trebuit să întârzie începerea urmăririi penale împotriva subprefectului într-un dosar înregistrat la Parchetul Judecătoriei Constanţa, pe care îl instrumenta, să îi elibereze copii ale unor înscrisuri din dosarul respectiv şi să propună soluţii favorabile faţă de el.

În 7 noiembrie, subprefectul Iucsel Selamet a fost ajutat de către Gelil Eserghep, acesta comunicându-i că discuţiile sale telefonice sunt interceptate şi că este supravegheat operativ, deşi ştia că subprefectul este cercetat în mai multe dosare penale.

Conform procurorilor anticorupţie, informaţiile confidenţiale din ancheta penală au vizat îngreunarea urmăririi penale şi l-au împiedicat pe Iucsel Selamet să dea efectiv mita promisă denunţătorului.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a subprefectului Iucsel Selamet, pentru dare de mită, dar şi a lui Gelil Eserghep, pentru favorizarea infractorului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa.

Iucsel Selamet, în vârstă de 50 de ani, a fost numit subprefect în luna martie a acestui an, la propunerea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

Gelil Eserghep, cercetat în acest dosar pentru favorizarea infractorului, este preşedintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

×