x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României la spațiul Schengen

Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României la spațiul Schengen

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2022   •   15:34
Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României la spațiul Schengen

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a anunțat vineri, pe Facebook, că Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României la spațiul Schengen și că votul a avut loc în această dimineață în Comisia de Afaceri Europene

„Opoziția social-democrată a salvat guvernul de dreapta deși acesta este susținut de o coaliție din care fac parte extremiştii, demonstrând astfel încă o dată faptul că influența Partidului Social Democrat în familia social-democrată europeană este reală și în interesul României.

Așteptăm ca şi celelalte familii politice europene, Partidul Popularilor Europeni, RENEW sau Conservatorii Europeni să sprijine România cu adevărat, deoarece momentan, atât în Austria, cât şi în Olanda aceste partide blochează accesul țării noastre la zona de liberă circulație. Dar pentru că aderarea la Schengen este un obiectiv național, am intrat şi noi în contact cu aceste formațiuni politice pentru că nu dorim politizarea subiectului şi credem că trebuie să fim uniți pentru interesul României.

Momentul cheie privind extinderea spațiului Schengen va fi în data de 7 decembrie, cu ocazia reuniunii ambasadorilor statelor membre UE, în care se decide ordinea de zi finală a Consiliului de Justiție şi Afaceri Interne. La acest moment Austria se opune deschis, iar Olanda exprimă reticențe mai ales față de Bulgaria. Croația are girul tuturor statelor membre”, a mai scris Negrescu, vineri, pe Facebook.

Aderarea României la Spațiul Schengen va fi stabilită, pe 8 - 9 decembrie la Bruxelles, în Consiliul JAI, a anunțat, miercuri, Consiliul UE.  

Miniştrii de interne se vor reuni joi, 8 decembrie, şi vor discuta despre „aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croaţia şi România, scopul fiind să adopte decizii în acest sens”, potrivit agendei publicate pe site-ul Consiliului UE. 

×
Subiecte în articol: suedia aderare schengen