x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sulfina Barbu: "Nu vom recurge la împrumuturi pentru indexarea pensiilor şi salariilor în 2012"

Sulfina Barbu: "Nu vom recurge la împrumuturi pentru indexarea pensiilor şi salariilor în 2012"

12 Ian 2012   •   17:50
Sulfina Barbu: "Nu vom recurge la împrumuturi pentru indexarea pensiilor şi salariilor în 2012"

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu a declarat joi seara, la Realitatea TV, ca nu se va apela la noi imprumuturi pentru indexarea pensiilor si salariilor bugetarilor in 2012 daca datele economice nu vor permite acest lucru.

Barbu crede ca abia in luna aprilie se va putea sti daca vor putea fi realizate aceste indexari: "Suntem abia in luna ianuarie. Trebuie sa treaca primele trei luni, sa facem analiza pe primul trimestru pe datele macroeconomice, sa vedem veniturile, sa vedem cheltuielile, sa vedem cresterea economica si in luna aprilie abia atunci vom sti cum stam in primul trimestru."

Ministrul Muncii spera, totusi, ca datele economice vor permite aceste indexari: "Astazi nu pot sa dau nici o certificare in acest sens, pentru ca analizele de date economice se fac in luna aprilie, pentru primul trimestru al anului. Asa cum am mai spus, daca vom avea resurse, vom reusi sa venim cu o indexare la pensii si salarii. Daca nu vom avea resurse, cu siguranta nu vom apela la noi imprumuturi pentru a veni cu aceste indexari. Este un lucru pe care noi l-am anuntat si pe care il mentinem. Noi ne dorim sa existe aceste resurse."

×