x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sunt hoţ şi sunt nevinovat...

Sunt hoţ şi sunt nevinovat...

de Mara Raducanu    |    24 Aug 2009   •   00:00
Sunt hoţ şi sunt nevinovat...

Ţară, ţară avem hoţi! - Şi ce dacă? Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Cam aşa "se scarpină" şi Justiţia din România, care la mai toate cazurile spune scurt şi tare că "cei implicaţi nu constituie un pericol public şi că pot fi cercetaţi fără probleme în stare de libertate".



Tentativa de jaf la bancomatul din Giurgiu de săptămâna trecută şi cea de sâmbătă de la Spitalul Panduri sunt concludente în acest sens. Personajele comune? - Jefuitorii.

Povestea noastră e simplă, hazlie şi oarecum normală în România de astăzi. Ar putea să înceapă chiar cu obişnuitul a fost odată ca niciodată... În cazul nostru, o grupare de hoţi. Pe scurt, cinci tineri care săptămâna trecută au încercat să sustragă un bancomat din incinta unei societăţi comerciale din localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu.

Din comunicatul Poliţiei Giurgiu citire: "La apariţia administratorului societăţii, persoanele mascate au părăsit în fugă locul faptei şi au urcat în două autoturisme cu numere străine". Mai mult, conform aceluiaşi document, s-a constatat că autorii faptei "au încercat neutralizarea sistemului de alarmare, iar sistemul de supraveghere video era orientat în altă direcţie pentru a nu prelua imagini din acţiunile ce urmau să fie întreprinse".

Liderul reţelei are 19 ani, în timp ce ceilalţi tineri au vârste de până la 25 de ani. Fapta lor nu a "impresionat" prea mult, căci anchetatorii au stabilit că aceştia pot fi cercetaţi lejer în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea.

ATENŢIE, SE LUCREAZĂ!
Sâmbătă dimineaţă se anunţa cu mare tam-tam că cinci persoane au pătruns în incinta Spitalului Panduri, după ce au imobilizat portarul şi fochistul cu bandă adezivă, au smuls bancomatul şi au fugit cu maşina. Din nou, se cercetează de zor. Surpriză sau nu, cei care vânaseră bancomatul din incinta spitalului erau nimeni alţii decât tinerii "nevinovaţi", cu privire la care anchetatorii de la Giurgiu au decis "că pot fi cercetaţi în libertate, deoarece nu reprezintă pericol public".

După ce au jucat puţin "alba-neagra" cu Justiţia, hoţii au fost duşi la poliţia Capitalei pentru audieri, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru tâlhărie.

HOŢI DE LUX
Mai mult, aceştia au recunoscut cu nonşalanţă că furau doar pentru a avea şi mai mulţi bani, pentru că oricum deţineau maşini de lux precum BMW XC sau Audi Q7. Potrivit lui Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt de la Capitală, din primele cercetări a reieşit că tinerii au lucrat profesionist, luându-şi toate măsurile de precauţie pentru a nu fi depistaţi. Iar când sunt depistaţi - ne-am permite noi să completăm -, sunt cercetaţi în libertate. Cu alte cuvinte, indirect le transmitem hoţilor că ce nu a fost posibil astăzi, rămâne pe mâine...

×
Subiecte în articol: observator