x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SuperLuna face spectacol în această noapte. Se va afla la cea mai mică distanţă de Pământ (VIDEO)

SuperLuna face spectacol în această noapte. Se va afla la cea mai mică distanţă de Pământ (VIDEO)

05 Mai 2012   •   06:39
SuperLuna face spectacol în această noapte. Se va afla la cea mai mică distanţă de Pământ (VIDEO)

In aceasta noapte, se va produce fenomenul numit "SuperLuna", care are loc numai atunci cand astrul ceresc se afla cel mai aproape de Pamant. Luna Plina va avea faza maxima la 6 mai dimineata, ora noastra 6:34. Astfel, duminica, 6 mai, distanta de la Pamant la Luna va fi de 356.953 de km, cea mai scurta din 2012.

Apropieri intre Luna si Pamant se inregistreaza la fiecare 27,5 zile, insa aceasta din mai coincide cu faza de luna plina, care se produce la randul ei la fiecare 29,5 zile. Aceasta apropiere care coincide cu faza de luna plina, ce se produce o data pe an, face ca acest corp ceresc sa aiba un aspect usor marit si mai stralucitor.

Astronomii confirma ca in momentul in care este cel mai aproape de Pamant, Luna pare cu aproximativ 12-14 la suta mai mare, decat atunci cand este cel mai departe, iar mareele sunt mai puternice.

Astrologii cred ca apropierea satelitului nostru natural de Pamant nu este lipsita de efecte secundare: influenteaza dispozitia oamenilor, dar si fenomenele meteo, care pot deveni extreme.

In ciuda zvonurilor alarmiste aparute pe internet, evenimentul astronomic nu este de natura a produce cutremure sau valuri tsunami.

Ultima Super-Luna a avut loc in martie 2011.

Pentru a vedea cel mai bine Super-Luna de sambata, uitati-va la ea imediat dupa ce apare sau inainte sa apuna, cand este mai aproape de orizont. Cel mai bine ar fi sa o vedeti in spatele unei cladiri sau al unor copaci, intrucat va parea si mai mare decat este, ne sfatuiesc astronomii.

×