x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator SURPRIZE-SURPRIZE/Iordache, propus prefect la Capitală

SURPRIZE-SURPRIZE/Iordache, propus prefect la Capitală

de Monica Andrei Capatos    |    20 Ian 2009   •   00:00

Adrian Iordache, şeful Direcţiei Juridice din Primăria Capitalei, a fost nominalizat de PD-L pentru funcţia de prefect al Capitalei, informaţie pe care Jurnalul Naţional a publicat-o în exclusivitate încă de săptămâna trecută.



Iordache este considerat un om loial preşedintelui Traian Băsescu, având în vedere că el a ajuns director în perioada în care şeful statului era primar general. Poate acesta a fost şi atuul său în faţa consilierului general Horaţiu Ţica, liderul aleşilor locali din Consiliul General al Capitalei, cel care voia cu orice preţ să ajungă reprezentantul Guvernului în Bucureşti. Revenind la Adrian Iordache, acesta s-a născut la 24 septembrie 1976 în municipiul Feteşti, în 1999 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii particulare Spiru Haret, în 2000 a fost angajat la Primăria Capitalei, peste doi ani devenind directorul Direcţiei Juridice. O dată cu plecarea primarului Băsescu şi venirea la şefia Capitalei a lui Adriean Videanu, Iordache a simţit pe la ureche valul schimbării. Videanu a vrut de multe ori să scape de el, la un moment dat intenţionând să angajeze o firmă de avocatură pe motiv că multe procese în care municipalitatea era implicată erau pierdute. N-a fost să fie până la urmă, el rezistând până la venirea lui Sorin Oprescu.

NUME LEGAT DE PARCUL BORDEI
La sfârşitul anului trecut, a fost chemat de Comisia de Disciplină, urmând a fi schimbat din funcţie. Numai că de data asta este salvat din nou de partid, care-l propune pentru funcţia de prefect, misiunea sa fiind aceea de a-i bloca toate hotărârile primarului Oprescu. Numele său a fost des vehiculat în cazul Parcului Bordei, când municipalitatea a pierdut în prima fază procesul cu afaceristul Costică Constanda tocmai pentru că juriştii Primăriei nu s-au obosit să se ducă la proces.

×
Subiecte în articol: observator