x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Şova, URMĂRIT PENAL. Fostul ministru este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Citeşte comunicatul DNA

Dan Şova, URMĂRIT PENAL. Fostul ministru este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Citeşte comunicatul DNA

13 Aug 2014   •   10:07
Dan Şova, URMĂRIT PENAL. Fostul ministru este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Citeşte comunicatul DNA
UPDATE 12:53 - DNA informează că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de senatorul Dan Şova, la data faptelor reprezentant legal al SCA "Şova şi Asociaţii", în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

De asemenea, s-a început urmărirea penală faţă de Dumitru Cristea, la data faptelor director general şi ordonator de credite al Complexului Energetic Turceni (C.E.T), în sarcina căruia s-au reţinut cinci infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, din care una în formă continuată.

Citeşte comunicatul DNA

UPDATE 10:52
- Dan Şova a declarat, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că "este vorba despre un dosar în legătură cu contractele de la Rovinari şi Turceni".

"S-au cerut nişte lămuriri şi noi vom aduce documente pentru a lămuri situaţia. Nu ştiu dacă s-a început urmărirea penală. Sunt suspect în dosar", a mai spus Dan Şova.
......................................................

Fostul ministru al Transporturilor Dan Şova se află la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori. Dan Şova a spus că va face declaraţii după întâlnirea cu procurorii DNA pentru a se lămuri despre ce este vorba. El a adăugat că nu se teme de nimic.

Potrivit Antena3, purtătorul de cuvânt al PSD este urmărit penal  într-un dosar privind contracte ale firmei de avocatură "Şova şi asociaţii" cu complexurile energetice Rovinari şi Turceni, potrivit unor surse. În acest caz, se vorbeşte de o posibilă faptă de complicitate la abuz în serviciu.

În 2012, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu mai multe nereguli descoperite în urma unor controale la unităţile miniere şi energetice din Gorj, arată Ministerul Finanţelor.

ANAF a făcut controale la toate cele trei unităţi, ultimul finalizându-se în decembrie la SNL Oltenia. 

Rapoartele celor trei controale, care vizează perioada 2007-2009, au fost înaintate DNA pentru continuarea cercetărilor, inspectorii ANAF descoperind nereguli legate de cheltuirea ilegală a zeci de milioane de lei.

×