x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suspect în cazul jafului armat de la Braşov, reţinut la Ploieşti

Suspect în cazul jafului armat de la Braşov, reţinut la Ploieşti

24 Feb 2009   •   00:00

Serghei Gribenco, unul dintre suspecţii în jaful armat de la Braşov, a fost prinsla Ploieşti, el fiind specializat în crimă organizată şi având un mod de operare profesionist, conspirat şi având pregătire contrainformativă, a declarat ministrul de Interne, Dan Nica.



Nica a spus, într-o conferinţă de presă, că de când Serghei Gribenco, "un personaj extrem de periculos", a fost identificat ca suspect în cazul jafului armat de la casa de schimb valutar din Braşov, la prinderea lui au participat efective importante din cadrul structurilor SRI, DGIPI şi Poliţiei.

Ministrul de Interne a mai spus că acest caz a fost "extrem de complex" şi că în ultimii 20 de ani specialiştii nu s-au mai întâlnit cu un asemenea caz.

La intervenţia din Ploieşti au participat chiar şi lucrători ai Detaşamentului de Intervenţie Rapidă a Poliţiei, pentru că Gribenco este extrem de violent. Acesta a fost prins după o acţiune a Poliţiei Române, SRI şi DGIPI, marţi, la ora 18.00, în urma unei descinderi în Ploieşti, a mai spus Dan Nica, precizând că nu poate da alte detalii despre locul şi modul în care a fost prins pentru a nu afecta ancheta.

Nica a adăugat că în prezent se desfăşoară mai multe percheziţii, sub coordonarea procurorilor braşoveni, care anchetează cazul jafului armat de la casa de schimb valutar.

Ministrul Internelor a mai spus că miercuri vor fi date alte informaţii legate de acest caz.

Nica a precizat că, începând de luni, o sută de cadre specializate din Poliţia Română şi din structurile Ministerului de Interne se află în toate judeţele, pentru a coordona o acţiune complexă pentru anihilarea tuturor grupurilor de crimă organizată.

Seghei Gribenco va fi dus la Braşov, pentru audieri, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Braşov, Ramona Diaconu.

Ramona Diaconu a confirmat că Serghei Gribenco este unul dintre cei opt suspecţi în cazul atacului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov, soldat cu doi morţi şi un rănit grav. Ea a precizat că acesta ar putea fi adus în noaptea de marţi spre miercuri, pentru audieri, la Braşov.

Serghei Gribenco era dat în urmărire din 2005 pentru să se sustrăgea executării unei pedepse de patru ani şi şase luni de închisoare pentru furt şi înşelăciune, cu un prejudiciu de 230 de milioane de lei.

Greibenco are 36 de ani, cetăţenie română şi moldoveană, el fiind condamnat în decembrie 2004 de Curtea de Apel Cluj la închisoare pentru fraudarea societăţilor Wolf Oil Corporation, Silcotub, Argeşana, Gama şi Daniele Trading Com, prejudiciul produs fiind stabilit la 230 de milioane de lei. Acesta apare cu ultimul domiciliu în Cluj-Napoca.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator brasov