x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suspectul voia sa fuga din tara

Suspectul voia sa fuga din tara

27 Mar 2004   •   00:00

Barbatul care se pare ca l-a atacat cu arma miercuri noapte pe patronul unei case de schimb valutar din Eforie a fost retinut de politistii ieseni in timp ce incerca sa treaca in Republica Moldova.

Principalul suspect in cazul atacului de miercuri noapte asupra unui patron de case de schimb valutar din Eforie a fost prins ieri dimineata la vama Sculeni, in timp ce incerca sa iasa din tara fara a avea vreun act asupra sa, informeaza Mediafax.

A incercat sa dispara

Politistii de frontiera de la Sculeni l-au retinut pe Serghei Gordunov, de 25 de ani, in timp ce incerca sa treaca in Republica Moldova. Tanarul se afla intr-un autobuz ce venea de la Brasov, cu destinatia Chisinau. Inainte de a intra in Vama Sculeni, in apropierea granitei, Gordunov a coborat din autobuz si a incercat sa dispara.

Barbatul avea asupra sa o geanta cu obiecte personale, 150 de euro si 1.700.000 de lei. El a fost retinut si interogat de politistii de frontiera, care au anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane si Politia Constanta. Gordunov a declarat ca vine din Brasov si ca nu are acte asupra lui, intrucat acestea i-au fost retinute de un patron din Ungaria la care a lucrat timp de sapte luni, a declarat seful punctului de frontiera Sculeni, subcomisar Remus Iftimie.

Potrivit sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, chestor Traian Jipa, o echipa de politisti constanteni a plecat spre Iasi pentru a-l prelua pe suspect.

Atac armat la Constanta

Miercuri seara, un barbat din Eforie, patron al mai multor case de schimb valutar, a fost impuscat in apropierea blocului in care locuieste de patru indivizi care au tras asupra lui sase gloante, ranindu-l in spate, in abdomen si la fata, dupa care au disparut, abandonand pistolul.

Asupra barbatului au fost trase sase gloante cu un pistol cu amortizor. Desi a fost ranit in spate, in abdomen si la fata, barbatul s-a luptat cu indivizii, reusind sa le smulga o geaca si un tricou. Conform unor surse din Politie, in buzunarul hainei pe care victima a reusit sa o smulga de pe unul dintre agresori a fost gasit un buletin de identitate pe numele cetateanului moldovean Serghei Gordunov si un bilet CFR Brasov-Constanta.
Alexandra Ionescu


„Urmaritul general nu a opus rezistenta, insa prezenta mai multe leziuni in zona fetei, pe care, cel mai probabil, le-a suferit in urma cu doua zile. In momentul in care infractorul a fost prins, acesta nu avea nici un act de identitate asupra sa"
Comisarul Aurica Giuvara, purtatorul de cuvănt al IJPF Iasi.

Mafia moldoveneasca

Serghei Gordunov, care este din localitatea Vadul lui Voda din Republica Moldova, le-a declarat anchetatorilor ca a fost in Constanta, dar ca nu are nici o implicare in atacul armat. Suspectul era dat deja in urmarire generala la toate punctele de frontiera din tara, anchetatorii banuindu-l a fi implicat in mai multe atacuri armate comise in Constanta si Brasov asupra unor case de schimb valutar si oameni de afaceri. Se pare ca Gordunov face parte din mafia moldoveneasca.

×
Subiecte în articol: observator