x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suspiciune de antrax în Tulcea. Un tânăr de 25 de ani a murit în spital

Suspiciune de antrax în Tulcea. Un tânăr de 25 de ani a murit în spital

10 Oct 2011   •   10:49
Suspiciune de antrax în Tulcea. Un tânăr de 25 de ani a murit în spital

Un tanar din Tulcea a murit noaptea trecuta, la spital. Baiatul, in varsta de 25 de ani, din satul Corugea, a fost internat vineri in Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Tulcea, fiind suspectat de infectare cu antrax. Acesta consumase carnea unui animal sacrificat in urma cu aproape o saptamana in curtea unui prieten din aceeasi localitate.

Medicii asteapta acum rezultatele analizelor de la institutul Cantacuzino.

"Din pacate, foarte multe persoane din mediul rural sacrifica animale fara a informa si medicul veterinar, expunandu-se astfel unor riscuri. De data aceasta insa animalele din gospodaria in care s-a sacrificat bovina saptamana trecuta erau crotaliate, in primavara ele fiind vaccinate anti-carbunos. Noi am sechestrat astazi carnea din care a consumat tanarul si asteptam rezultatele analizelor care se vor efectua in laboratorul nostru pentru a confirma sau infirma suspiciunea", a declarat directorul Directiei Sanitar-Veterinare, Marilena Tertis, potrivit Antena3.

Antraxul este o boala infectioasa acuta care afecteaza animalele si care se poate transmite si la om, ultimele cazuri de acest gen fiind semnalate in judetul Tulcea in urma cu aproximativ 11 ani. Boala poate fi fatala.

×