x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Suspiciune de gripă aviară în Neamţ

Suspiciune de gripă aviară în Neamţ

27 Feb 2013   •   12:42
Suspiciune de gripă aviară în Neamţ
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
Cauza morţii lebedelor pe râul Bistriţa ar putea fi gripa aviară, motiv pentru care reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Neamţ au solicitat laboratorului de specialitate de la Iaşi, acreditat pentru astfel de situaţii, să analizeze probele trimise.
 
Medicul Constantin Lipan, directorul adjunct al DSV Neamţ, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că numărul păsărilor găsite moarte a crescut la 19.

'Până în prezent au fost aduse la DSV Neamţ 18 lebede şi o raţă sălbatică moarte. Am trimis marţi seara probele la Iaşi şi am notificat şi o suspiciune de gripă aviară, pentru a vedea cauzele', a precizat directorul adjunct al DSV Neamţ.

Conducerea DSV a luat măsuri de supraveghere a arealului în care zeci de lebede şi raţe sălbatice au iernat pe râul Bistriţa, în zona urbană a municipiului Piatra Neamţ.

Acest fenomen de iernare în zona municipiului Piatra Neamţ a păsărilor migratoare se întâmplă de câţiva ani datorită climei suportabile, dar şi a hranei pe care păsările o găsesc în râul Bistriţa. Alte câteva sute de lebede şi raţe sălbatice se mai găsesc şi pe lacul de la Pângăraţi, la circa 12 kilometri de municipiul Piatra Neamţ.

×
Subiecte în articol: gripa aviara