x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de gospodarii, sub ape

Sute de gospodarii, sub ape

15 Apr 2004   •   00:00

Ploile cazute fara oprire in judetul Alba au provocat dezastre in multe localitati. Mii de hectare de teren agricol au ajuns sub apele dezlantuite, sute de oameni aflandu-se in pragul deznadejdii.

Din cauza precipitatiilor abundente, Drumul Judetean 704 s-a surpat in trei locuri, dupa alunecari de teren puternice care au antrenat bolovani si copaci. Artera a fost inchisa circulatiei pe ambele sensuri, pe o distanta de 50 de metri. Autoritatile locale au mobilizat in zona calamitata doua tractoare dotate cu sape si troliu, in vederea deblocarii drumului. Revarsarea raului Mures a produs inundatii importante si pe raza orasului Ocna Mures, fiind inundate 60 de hectare de pasune, iar la Cisteiu de Mures au fost afectate 50 de hectare de teren arabil.

In comuna Radesti, autorizatiile au raportat inundarea a 28 de hectare teren agricol, iar pe raza municipiului Aiud apele Muresului au acoperit peste 300 de hectare, in zonele Ciumbrud si Gambas. Drumul Judetean 107 M Aiud - Gambas a fost acoperit la randu-i de ape, fiind impracticabil. Pentru transportul persoanelor dintre cele doua localitati s-a pus la dispozitie un tractor cu remorca.

×
Subiecte în articol: observator