x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Târg de Crăciun şi evenimente sportive, la Arena Naţională

Târg de Crăciun şi evenimente sportive, la Arena Naţională

08 Oct 2022   •   12:10
Târg de Crăciun şi evenimente sportive, la Arena Naţională

Municipiul Bucureşti, ARCUB, Proedus şi Societatea Română de Televiziune (SRTv) urmează să încheie un parteneriat în vederea organizării în perioada 20 noiembrie - 26 decembrie a unui eveniment cultural-artistic şi sportiv pe Arena Naţională.

Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de luni a Consiliului General al Capitalei.

Conform documentului postat pe site-ul PMB, pe Arena Naţională şi pe spaţiul din jurul acesteia urmează să fie organizate: un parc de distracţii cu târg de Crăciun, un spaţiu de petrecere a timpului liber dedicat familiilor, dar şi o platformă de conectare a publicului cu Campionatul Mondial de Fotbal. În interiorul Arenei Naţionale se vor amenaja spaţii dedicate tehnologiei, sporturilor pentru interior (de exemplu: ping pong), o zonă de gaming, iar pe gazon se for desfăşura competiţii de fotbal pentru copii.

Conform referatului de aprobare, Societatea Română de Televiziune va difuza transmisiunile oficiale ale competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal 2022, având achiziţionate în exclusivitate drepturile de difuzare/transmitere pe teritoriul României. SRTv a înaintat Municipalităţii solicitarea de organizare a unui eveniment public de amploare la Arena Naţională, care, pe lângă difuzarea meciurilor de competiţie, să fie un îndemn pentru creşterea interesului faţă de practicarea sportului şi pentru petrecerea timpului în aer liber.

Evenimentul este programat pe durata desfăşurării Campionatului Mondial de Fotbal, respectiv 20 noiembrie - 26 decembrie şi va cuprinde următoarele componente: Târg de Crăciun, scenă dedicată concertelor de Crăciun, zonă de vizionat meciurile programate în Campionatul Mondial de Fotbal, un spaţiu de mari dimensiuni dedicat activităţilor pentru copii, care va cuprinde carusel, Casa lui Moş Crăciun, patinoar, muzeu şi roată panoramică.

Conform protocolului, Municipiul Bucureşti va pune la dispoziţie Arena Naţională, va asigura necesarul de energie electrică, serviciile de salubrizare şi de pază, precum şi costurile cu utilităţile. Toate veniturile obţinute din activităţile ARCUB şi Proedus, realizate în conformitate cu protocolul, vor constitui venituri la bugetul local al Municipiului Bucureşti.

ARCUB va asigura instalaţii de iluminat festiv, elementele de butaforie pentru marcarea zonelor de acces, va organiza un târg cu produse de Crăciun în perioada 30 noiembrie - 28 decembrie (vor fi amplasate 130 de căsuţe), va realiza selecţia expozanţilor, va coordona programul artistic desfăşurat pe scena amplasată în zona intrării principale, va asigura amplasarea a maxim 20 de foodtruck-uri.

Proedus va amenaja o zonă dedicată copiilor şi va organiza competiţii sportive.

SRTv va difuza pe ecranele amplasate în locaţia amenajată pentru vizionare transmisia meciurilor de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022, din Qatar, va asigura două ecrane precum şi 300 de scaune, precum şi un studio pentru transmiterea de emisiuni live.

Tot pe ordinea de zi suplimentară figurează şi un proiect de rectificare bugetară, conform căruia banii destinaţi ARCUB vor fi suplimentaţi cu 4 milioane de lei, iar pentru Proedus cu 1,5 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: targ de craciun arena nationala