x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Târgul de Antichităţi Ţărăneşti – ediţia a III-a

Târgul de Antichităţi Ţărăneşti – ediţia a III-a

17 Mai 2010   •   00:00
Târgul de Antichităţi Ţărăneşti – ediţia a III-a

Jurnalul Naţional şi Muzeul Ţăranului Român vă invită la cea de-a treia ediţie a Târgului de Antichităţi Ţărăneşti, care îşi deschide porţile, pentru trei zile, între 21 şi 23 mai, la Muzeul Ţăranului Român. Poftiţi în universul de odinioară!



Expozanţi din toată ţara vin la Muzeul Ţăranului Român cu obiecte de valoare şi cu poveşti nenumărate de spus despre lucruri păstrate la loc de cinste în gospodăria ţărănească. Despre rânduielile de altădat' care nu puteau fi altfel decât aşa cum trebuia să fie. Camera curată însuma tot ce avea gospodăria mai preţios.

Era locul în care întreaga familie se strângea şi petrecea de sărbători, aici erau primiţi oaspeţii şi peţitorii. Vă invităm să descoperiţi "camera curată" la Târgul de Antichităţi Ţărăneşti. Să redescoperiţi hainele de sărbătoare păstrate cândva în lăzile de zestre. Scaunele pictate, mese de diferite forme şi dimensiuni, colţare decorate cu crestături şi blidare destinate vaselor ceramice sunt gata de a-i încânta pe cinstiţii oaspeţi.

Şi, cum unei camere curate îi stă bine în haine de sărbătoare, nu vor lipsi de la târg ştergare din bumbac şi cânepă, scoarţe, feţe de masă şi feţe de pernă cusute sau brodate, vase din ceramică şi icoane pictate cu măiestrie de meşterii de ieri.(L.C.)

×
Subiecte în articol: observator