x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Târgul de Paşte din Capitală, între 20 şi 29 aprilie, în Parcul Regele Mihai I

Târgul de Paşte din Capitală, între 20 şi 29 aprilie, în Parcul Regele Mihai I

09 Apr 2019   •   15:28
Târgul de Paşte din Capitală, între 20 şi 29 aprilie, în Parcul Regele Mihai I

Producători şi meşteşugari din toate colţurile ţării vor fi prezenţi cu obiecte de artă populară şi produse culinare la cea de-a zecea ediţie a Târgului Dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală - Tradiţii şi Flori de Sărbători" care va avea loc în perioada 20-29 aprilie în Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle, informează un comunicat al Primăriei Capitalei.
"Evenimentul se adresează bucureştenilor care petrec Sărbătorile Pascale în Capitală, dar şi turiştilor şi îşi propune să valorifice arta populară şi tradiţiile autentice, adunând producători şi meşteşugari din toate colţurile ţării, care folosesc cu mândrie tehnicile de lucru şi reţetele româneşti moştenite din familie", se arată în comunicat.

Vizitatorii vor putea descoperi, între orele 10,00-21,00, la cele peste 70 de căsuţe din cadrul evenimentului, obiecte meşteşugăreşti şi produse culinare, dar şi o zonă gastronomică amenajată, cu gustări calde şi specialităţi de sezon.

În cadrul târgului, bucureştenii vor găsi sute de produse tradiţionale, precum ouă încondeiate şi decorate tradiţional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă şi lemn, accesorii şi decoraţiuni pentru masa de Paşte, cozonaci, prăjituri de casă, pasca.

De asemenea, timp de zece zile, meşterii populari vor dezvălui în spaţiul expoziţional, secretele tehnicilor folosite, publicul având ocazia să participe la demonstraţii de prelucrare a sticlei, prelucrare a pielii, de încondeiere, decorare şi gravare a ouălor de Paşte, de realizare a unor obiecte şi decoraţiuni din pănuşa sau de prelucrare a lemnului, pentru obţinerea diverselor obiecte din gospodărie.

Evenimentul organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti este cu intrare liberă, precizează organizatorii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: targ paste capitala