x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tăriceanu acuză compania Bechtel că nu este capabilă să respecte termenele la autostrada Braşov-Borş

Tăriceanu acuză compania Bechtel că nu este capabilă să respecte termenele la autostrada Braşov-Borş

21 Oct 2008   •   00:00

Problemele la construcţia autostrăzii Braşov-Borş nu sunt determinate de lipsa fondurilor bugetare, ci de incapacitatea companiei Bechtel de a respecta termenele contractuale, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu. 



Acesta a precizat că Bechtel nu va primi nici un ban în plus fără un certificat de calitate a lucrării.

Proiectul de construcţie al  Autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat companiei americane Bechtel.

Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an. Până la jumătatea lunii august a acestui an, compania a finalizat o porţiune de cinci kilometri de autostradă dintr-un sector cu o lungime de 25 kilometri, care face legătura între Gilău şi Câmpia Turzii.

×
Subiecte în articol: romania