x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tarom, ROMATSA şi aeroporturile au pierdut 7 milioane de euro din cauza norului de cenuşă

Tarom, ROMATSA şi aeroporturile au pierdut 7 milioane de euro din cauza norului de cenuşă

21 Apr 2010   •   00:00

Companiile cu activităţi în transportul aerian aflate în subordinea Ministerului Transporturilor şi aerogările administrate de autorităţile locale au pierdut de vineri şi până marţi circa 7 milioane euro din cauza închiderii spaţiului aerian, din care 4 milioane euro au fost raportate de Tarom, scrie Mediafax.

"Tarom a înregistrat pierderi de aproximativ 4 milioane de euro. La ROMATSA, administraţia serviciilor de trafic aerian, pierderile sunt de 1,2 milioane de euro, iar la Compania Aeroporturi Bucureşti pierderile au fost similare undeva la 1,2 - 1,3 milioane de euro. Celălalte aeroporturi situate în ţară au avut în total de pierdut cam un milion de euro", a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marin Anton.

Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan din Islanda a perturbat traficul aerian în Europa şi a determinat închiderea spaţiilor aeriene din mai multe state. Traficul aerian pe întreg teritoriul României a fost închis sâmbătă, la ora 18:00, şi a fost redeschis luni, la ora 15:00.

Turismul european ar putea pierde între patru miliarde de euro şi 7,4 miliarde de euro pentru fiecare săptămână în care traficul aerian este blocat, iar întreruperile prelungite pot avea efecte negative asupra preţului petrolului, însă un impact mai redus pentru asigurări şi industria energetică.

×
Subiecte în articol: vulcan tarom redactie nor de cenusa