x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taxă de intrare în Retezat

Taxă de intrare în Retezat

de Alexandru Nastase    |    12 Apr 2010   •   00:00



Turiştii care vor să viziteze Parcul Naţional Retezat vor trebui să plătească începând cu această lună o taxă de intrare de 5 lei. Cu bonul primit vor putea intra în Retezat de câte ori vor vrea în următoarele şapte zile.

Bonul fiscal în valoare de 5 lei poate fi obţinut la Centrul de vizitare Nucşoara şi de la Gura Apei. O dată cu bonul fiscal, vi­zi­tatorii parcului vor primi şi câte o pun­gă pentru deşeuri. Turiştii sunt rugaţi să scoată deşeurile din Parcul Naţional şi să le depună în containerele de gunoi din afara zonei naturale protejate. După plata TVA către stat, pentru Administraţia PNR rămân în jur de 4 lei, suma strânsă ur­mând a fi folosită pentru achiziţionarea pungilor ecologice, transportul deşeurilor la groapa de gunoi, marcarea şi întreţinerea traseelor turistice etc.

Date fiind distanţele lungi până la prima groapă de gunoi, banii de la 150 de turişti abia ajung pentru transportul unui container de deşeuri. Şi asta în condiţiile în care numai de la Gura Bucurei se adună două containere în fiecare săptămână. "Suma pentru vizitarea parcului e mică. Cu 5 lei poţi cumpăra o jumătate de pachet de ţigări sau o sticlă de suc. Contează mult faptul că banii vor fi folosiţi pentru binele parcului şi al turiştilor", a declarat Zoran Acimov, directorul Parcului Naţional Retezat.

×
Subiecte în articol: verde!