x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taxa de poluare auto se modifică din nou

Taxa de poluare auto se modifică din nou

12 Mar 2009   •   00:00

Actuala taxă de poluare va fi modificată în 2010. Dan Cârlan, secretarul de stat la Ministerul mediului, a declarat astăzi că actuala taxă auto este suportată doar de o mică parte dintre cei care poluează şi ea ar trebui schimbată. Noua taxă auto va fi propusă de ministerul mediului în Guvern, iar noua formulă va viza toţi poluatorii. Secretarul de stat a afirmat şi faptul că noua formulă va fi echitabilă pentru a nu discrimina pe nimeni.



"Vom propune în guvern o nouă formulă privind taxarea maşinilor, care să fie trecută prin parlament conform procedurilor, iar aplicarea ei va începe din 2010", a declarat secretarul de stat din ministerul Mediului, Dan Cârlan, în conferinţa "Mediafax talks about auto industry". Dan Cârlan susţine că se lucrează ca noua formulă a taxei să fie echitabilă deoarece actuala taxă este discriminatorie. "Îi taxăm doar pe cei care îşi cumpără maşini în această perioadă, nu pe toţi poluatorii. Vom căuta să respectăm toate priorităţile pentru ca noua formulă să fie echitabilă. Vom încerca să o aplicăm fără să facem vreo discriminare", a mai spus Cârlan. Secretarul de stat din ministerul Mediului a mai precizat că instituţia va încerca să demareze programul Rabla de la 1ianuarie.

Prima de casare pentru scoaterea din circulaţie a maşinilor vechi ar putea fi achitată şi în euro
În altă ordine de idei, Emil Boc doreşte ca prima de casare să poată fi achitată şi în euro începând din 2010. Premierul a anunţat, joi, că va discuta în acest sens cu oficialii Ministerului de Finanţe şi cei ai Ministerului Mediului. "În principiu, este o propunere de bun simţ şi nu văd din punct de vedere economic care ar fi impedimentul", a declarat Emil Boc, la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry.

Impozit pentru persoanele fizice care vând maşini rulate cumpărate din străinătate

Premierul Emil Boc consideră că este incorect ca cei care cumpără maşini din străinătate şi le vând apoi în ţară, nu plătesc impozit. În acest sens, prim-ministrul va cere minstrului Finanţelor şi celui al Mediului să facă o evaluare în privinţa numărului acestor maşini.
"Am să cer o evaluare la Ministerul Mediului şi la Ministerul Finanţelor pentru a putea preveni asemenea abuzuri. Mi se pare complet nefiresc să se sustragă de la plata impozitelor şi a taxelor către stat o persoană care face dintr-o asemenea activitate una de comerţ generalizată şi nu una care ţine de folos individual. E drepul fiecăruia să-şi aducă o maşină, dar în condiţiile în care se transformă dintr-un act individual într-un act de comerţ trebuie să fie plătitor de impozite şi taxe către statul român," a spus Emil Boc, citat de Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: romania