x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taximetristii-fantoma, trasi pe dreapta

Taximetristii-fantoma, trasi pe dreapta

04 Mar 2004   •   00:00

Taximetristii bucuresteni au avut ieri o zi foarte grea. Unii au ramas fara talon, altii fara permis, iar cei mai ghinionisti fara numerele de inmatriculare.

Politia Rutiera a organizat, la nivelul intregii Capitale, o actiune pentru depistarea taximetristilor-fantoma.
"Nu ma lasa fara carnet, nene, ca am trei copii acasa de crescut! Ce daca nu am acte in regula? Dau cu masina in stalp ca sa va demonstrez ca sunt disperat!" Cam asa a decurs controlul asupra unui taximetrist, la statia de metrou Brancoveanu. In doar o jumatate de ora au fost trase pe dreapta opt taxiuri. Dintre acestea, doua autoturisme erau numai bune de a fi duse la un centru de colectare a fierului vechi.

La Mall

Parcarea de la Bucuresti Mall este cunoscuta drept "raiul" taximetristilor dubiosi. Au fost cazuri in care calatorii au reclamat ca au platit si 500.000 de lei pentru 2 kilometri, fiind chiar amenintati cu bataia. Jumatate din taxiurile verificate au fost in neregula. Fie ca taximetristii nu aveau atestatul de profesare, fie ca aveau pe masina montata o alta statie de emisiereceptie decat cea din documente, ori ca aveau expirata inspectia tehnica. Politistii au trecut chiar la verificarea penala a unor soferi, deoarece exista suspiciuni ca acestia au montate pe masini statii de emisie-receptie furate.

Atentie la acte

Daca sunteti taximetrist, trebuie sa stiti ca lipsa politei de asigurare se pedepseste cu retinerea autorizatiei. Lipsa ecusonului se lasa atat cu retinerea autorizatiei, cat si cu o amenda de pana la 5 milioane de lei. Daca aveti aplicate pe geamuri folii sau aveti geamuri fumurii, riscati sa ramaneti fara cartea de identitate a masinii si fara autorizatie, primind totodata si o amenda de pana la 10 milioane de lei. In cazul in care nu utilizati aparatul de taxare pe timpul cursei, va va fi ridicat atestatul si veti fi sanctionat cu amenda de pana la 10 milioane de lei, iar in situatia in care pe masina este aplicata sigla altui operator care nu coincide cu numele firmei pentru care sunt eliberate licentele, se considera publicitate pentru terti si se pedepseste cu amenda de pana la 10 milioane de lei. (Ion Alexandru)

×
Subiecte în articol: observator