x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taximetriştii supăraţi pe parlamentari au obţinut o primă victorie la Casa Poporului

Taximetriştii supăraţi pe parlamentari au obţinut o primă victorie la Casa Poporului

de Diana Scarlat    |    24 Apr 2012   •   19:34

Stransi in fata Palatului Parlamentului de la primele ore ale diminetii, sute de taximetristi si transportatori au strigat catre parlamentari, din Parcul Izvor, cerandu-si drepturile si o legislatie mai buna. De la tribuna din Parcul Izvor, reprezentantii transportatorilor, furiosi pe partidele de la guvernare, i-au amenintat pe parlamentari ca nu-i vor mai vota, amintindu-le ca sfarsitul politic le este foarte aproape multora dintre ei.

Mitingul organizat de membrii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a inceput la ora 10.00, protestatarii cerand o lege care sa puna capat fenomenului pirateriei, care-i afecteaza in egala masura. La actiunea din Parcul Izvor au participat peste 2.000 de oameni, in zona fiind aduse aproximativ 1.500 de taximetre, 100 de microbuze si zeci de autocare.

Protestatarii au cerut sanctionarea drastica a taximetristilor neautorizati si a celor care nu isi desfasoara activitatea in localitatea de autorizare. Protestul ar fi trebuit sa continue miercuri, intre orele 10,00-14,00, dar a fost amanat pentru o data ulterioara, ce urmeaza a fi stabilita de organizatori in functie de deciziile care se vor lua in Parlament in legatura cu cererile lor.

Protestatarii au declarat, la finalul actiunii de astazi, ca au obtinut o prima victorie in lupta impotriva pirateriei. "Parlamentarii au dezbatut si aprobat integral textul Legii taximetriei, asa cum a fost el aprobat de Comisia de specialitate cu acordul patronatelor din domeniu. Legea taximetriei nu a obtinut votul plenului, deoarece nu s-a intrunit numarul de parlamentari necesar pentru a fi validata de plen. Urmeaza sa fie pusa pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor, ulterior, numai pentru a i se da votul final. Este o prima victorie, dar lupta noastra continua pana la solutionarea tuturor revendicarilor prezentate', a declarat Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.

Transportatorii solicita o lege unica a transporturilor rutiere si sanctionarea activitatii ilegale de transport persoane cu autoturismele, inclusiv cele cu 8+1 locuri. Reprezentantii COTAR solicita, de asemenea, elaborarea ordinului comun al Ministerului Transporturilor si Ministerului Administratiei si Internelor privind ridicarea placutelor de inmatriculare in cazul celor care efectueaza transport de persoane si marfuri de peste 3,5 tone si peste 10 locuri. Printre revendicarile transportatorilor se numara urgentarea modificarii prevederilor Hotararii de Guvern nr. 69/2012, in care sunt prevazute sanctiuni foarte mari pentru abateri minore, consultarea operatorilor de transport privind infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti, urgentarea elaborarii, de catre MTI, a Normelor privind autorizarea si functionarea scolilor de conducatori auto, a Centrelor de pregatire si perfectionare profesionala, precum si a Normelor privind autorizarea si atestarea profesorilor de legislatie rutiera si a instructorilor auto.

×