x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Te gândeşti să-ţi înscrii copilul într-o GRĂDINIŢĂ PRIVATĂ? Vezi cât te costă pe an şi ce beneficii sunt

Te gândeşti să-ţi înscrii copilul într-o GRĂDINIŢĂ PRIVATĂ? Vezi cât te costă pe an şi ce beneficii sunt

14 Mai 2015   •   15:50
Te gândeşti să-ţi înscrii copilul într-o GRĂDINIŢĂ PRIVATĂ? Vezi cât te costă pe an şi ce beneficii sunt

Emoţii pentru părinţi şi copii. Luni au început înscrierile la grădiniţă. În timp ce unii stau la cozi interminabile pentru a-şi da copiii la grădiniţă, alţii preferă să scoată bani grei pentru un loc sigur într-o instituţie privată. Taxele nu sunt deloc de neglijat, pentru că acestea pot ajunge până la valoarea unui autoturism. Astfel, taxa la o grădiniţă privată în Bucureşti poate fi între 2.000 şi 16.000 de euro pe an. În schimbul acestor bani, micuţii au parte de condiţii de lux.

ÎNSCRIERE GRĂDINIŢĂ. Luni au început înscrierile la grădiniţă. Peste 660.000 de locuri sunt disponibile în unităţile de stat pentru anul viitor însă în grădiniţele foarte cautate numărul cererilor depăşeşte în fiecare an cu mult numărul locurilor. În prima zi de înscrieri, sute de părinţi au aşteptat în stradă ca cererile lor să fie preluate în sistemul electronic. Unii oficiali au spus că sistemul s-ar fi blocat, însă şefii din minister au negat cu vehemenţă acest lucru.

Citeşte şi: ÎNSCRIEREA LA GRĂDINIŢĂ: Lista cu LOCURILE LIBERE pentru copiii care merg prima oară la grădiniţă


Cei cu posibiltăţi financiare au optat însă pentru grădiniţele private.

Avantajul gradinitelor particulare este ca sunt mai putini copii in grupa decat in cele de stat, sunt deschise si pe perioada verii (cand gradinitele de stat sunt in vacanta), au program prelungit, bucatarie proprie, ofera posibilitatea supravegherii video a copilului si o mare varietate de activitati educationale. Evident, pentru copiii ai caror parinti isi permit sa plateasca mii de euro anual in acest scop.

Citeşte mai mult AICI
 

×
Subiecte în articol: ÎNSCRIERE GRĂDINIŢĂ