x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Telecabina de la Bâlea Lac, oprită din cauza unei defecţiuni tehnice. 70 de turiști sunt blocați la peste 2.000 m altitudine

Telecabina de la Bâlea Lac, oprită din cauza unei defecţiuni tehnice. 70 de turiști sunt blocați la peste 2.000 m altitudine

19 Ian 2016   •   19:06
Telecabina de la Bâlea Lac, oprită din cauza unei defecţiuni tehnice. 70 de turiști sunt blocați la peste 2.000 m altitudine
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Telecabina de la Bâlea este blocată fără oameni în ea, acum se lucrează la remedierea defecţiunii tehnice, a precizat marţi seara, pentru AGERPRES, Lidia Bădilă, purtătoarea de cuvânt a societăţii care administrează telecabina.

"Telecabina este blocată, dar nu se află oameni în ea. Sunt 70 de oameni sus, la Bâlea Lac, din care 40 de copii, care deocamdată nu pot coborî cu telecabina. A trebuit să se înlocuiască o piesă. Cel mai probabil cei 70 de turişti vor trebui să înnopteze tot sus, la Bâlea Lac", a explicat Lidia Bădilă.

Potrivit acesteia, proprietarii Cabanei Bâlea Lac, care deţin şi telecabina de la Bâlea, le asigură celor 70 de turişti rămaşi sus, la peste 2.000 de metri altitudine, cazarea în această noapte.

"Dacă defecţiunea nu se va putea remedia în această seară vom asigura cazarea celor 70 de turişti aflaţi acum la Bâlea Lac", a dat asigurări Lidia Bădilă.

Niciunul din cei 70 de turişti nu are probleme medicale şi nu necesită coborârea urgentă de pe munte, potrivit Şefului Salvamont Sibiu, Adrian David.

Potrivit acestuia, patrula de salvamontişti este la faţa locului.

Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport în această perioadă, care face legătura pe cablu, pe o distanţă de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

×
Subiecte în articol: telecabina balea lac