x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Telegondola Elenei Udrea, fără avizele necesare

Telegondola Elenei Udrea, fără avizele necesare

de Monalise Hihn    |    10 Feb 2011   •   17:17
Telegondola Elenei Udrea, fără avizele necesare
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Inaugurată cu mare fast săptămâna trecută, telegondola Elenei Udrea din Pasul Vâlcan nu respectă unele norme privind urbanismul şi amenajarea teritoriului, neavând un Plan Urbanistic General în vigoare şi nici un plan urbanistic zonal finalizat.

Neregulile au ieşit la iveală în urma unui control efectuat de către comisia de specialitate din Consiliul Judeţean Hunedoara.
Preşedintele Comisiei privind organizarea, dezvoltarea urbanistică şi realizarea lucrărilor publice, Doru Gaita, declară autorităţile locale nu au obţinut avizul de mediu şi nici studiul istoric cerut de către Ministerul Culturii pentru planul urbanistic zonal. Mai mult autorităţile locale se încurcă în tot felul de acte. "Există un plan urbanistic zonal, dar se lucrează la altul, care nu poate fi finalizat pentru că există neclarităţi privind terenul şi traseul şi tipul de echipament. Practic, terenul trebuie introdus în intravilan, ca să se respecte studiul de fezabilitate existent”, declară Gaita.

Oricum, documentele nu au semnătura şi ştampila unui arhitect autorizat de Ordinul Arhitecţilor din România. Una peste alta, Primăria Vulcan are la dispoziţie 10 zile să îndrepte erorile. În caz contrar, autorităţile locale din municipiul Vulcan riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 30.000 de lei. Mai mult, dacă nu intră în legalitate, Primăria Vulcan se poate alege cu plângere penală din partea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Până atunci, prima telegondolă, inaugurată cu fast de către Elena Udrea şi sfinţită de un sobor de preoţi îi atrage pe turişti ca precum fagurele de miere, pentru că e gratis, deocamdată. În telegondolă, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a băgat aproape 33 de milioane de lei, fără TVA. Proiectul va continua. Se vor amenaja două telescaune, mai multe instalaţii de teleschi, cinci pârtii de schi, dar şi tunuri de zăpadă. Staţiunea se află la o altitudine de 1.300 de metri şi la şapte kilometri de municipiul Vulcan.

Telegondola a fost inaugurată în data de 4 februarie, în prezenţa Elenei Udrea. Tot atunci, un senzor de la instalaţie s-a defectat. Ieri, primarul municipiului Vulcan, pedelistul Gheorghe Ile, a declarat la postul Mondo TV Petroşani că telegondola s-a stricat pentru că ziariştii erau călare peste autorităţi şi cei care supravegheau, îi călcau în picioare şi nu au putut supraveghea suprasarcina.

×