x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teodorovici: Proiectele pe care le-a depus la Parlament vor fi adoptate la începutul lunii octombrie

Teodorovici: Proiectele pe care le-a depus la Parlament vor fi adoptate la începutul lunii octombrie

05 Sep 2019   •   12:28
Teodorovici: Proiectele pe care le-a depus la Parlament vor fi adoptate la începutul lunii octombrie
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat joi că a depus la Parlament o serie de acte normative care ar fi trebuit să fie adoptate de Guvern, printre care cel privind impozitarea bacşişului şi modificarea proiectului "Prima casă", şi că la începutul lunii octombrie acestea vor fi adoptate de Senat şi de Camera Deputaţilor.

"Este un număr foarte mare de acte normative şi aş vrea să fac câteva menţiuni. A fost un pachet de acte normative pentru care a mai fost nevoie de anumite discuţii, de anumite clarificări, fapt pentru care s-a depăşit, să spunem, termenul care pentru guvern exista în acea lege de abilitare, pentru ca guvernul să poată emite ordonanţe simple, fapt pentru care s-a ales această cale, a Parlamentului. S-au depus de mine, personal, ca senator, nu pentru a-mi asuma vreo muncă a administraţiei, aşa cum s-a sus. Nu. Este munca Ministerului de Finanţe şi a altor ministere care au avizat aceste acte şi depunerea acestora se face pentru faptul că dorim foarte mult ca aceste acte să fie aprobate, pentru că sunt foarte mult cerute de mediul economic", a spus Teodorovici, după ce a participat la deschiderea oficială a Forumului Românilor de Pretutindeni, întrebat de ce a depus la Parlament o serie de iniţiative care în mod normal ar fi trebuit să fie adoptate de guvern.

El a adăugat că a fost miercuri la Biroul permanent al Senatului, care este prima Cameră sesizată pe aceste proiecte, unde s-a stabilit ca săptămâna viitoare acestea să fie distribuite către comisii "cu un termen de raport foarte strâns".

"Ele sunt deja oarecum discutate şi în mod public, transparent, deja discutate cu toată opinia publică şi cu cei interesaţi, astfel încât undeva la începutul lunii octombrie să fie toate acestea trecute de Parlament" a arătat ministrul Finanţelor.

Teodorovici a menţionat că şi la Camera Deputaţilor, for decizional pentru aceste proiecte, va fi majoritate pentru a fi adoptate şi că ele vor fi votate şi de parlamentari ai Opoziţiei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: eugen teodorovici