x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator The ban bus tour – Să salvăm vieţi nevinovate !

The ban bus tour – Să salvăm vieţi nevinovate !

21 Oct 2008   •   00:00

Sediul Facultătii de Drept din Bucureşti a fost azi gazda unei campanii internaţionale de advocacy – "The ban bus tour”.



SCOPUL. Iniţiativa presupune un tur rutier prin oraşele europene timp de 8 săptămâni cu scopul de a sensibiliza opinia publică şi mass-media în legătură cu interzicerea bombelor cu defragmentare, potrivit unui comunicat din partea organizatorilor. Obiectivul final este acela de a convinge cât mai multe state europene de a semna "Convenţia privind Muniţiile Cluster”, când va fi disponibilă pentru a fi semnată, adică 3 decembrie 2008 la Oslo, Norvegia.

ORGANIZATORI.
Evenimentul de informare publică de la Bucureşti a fost organizat de Ambasada Norvegiei şi Centrul de Informare United Nations Bucharest, cu sprijinul FOND, PATRIR şi Crucea Roşie România.

PARCURS. Plecând de la Belgrad la începutul lui octombrie, The ban bus parcurge aproximativ 10.000 de kilometri prin Europa şi va ajunge în decembrie la Oslo, în acelaşi timp cu semnarea celui mai important tratat umanitar şi de dezarmare din ultimul deceniu.  Reprezentanţii campaniei s-au întâlnit deja cu supravieţuitori ai atacurilor cu bombe cu defragmentare, politicieni, leaderi de opinie şi cetăţeni ale nenumăratelor ţări din regiune. România este chemată să dea exemplu în demersul global de a salva vieţi nevinovate, o dată cu sosirea pe teritoriul ţării a campaniei The Ban Bus. Ţările prin care va trece The ban bus sunt: Serbia, Macedonia, Grecia, Turcia, România, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Slovenia, Italia, Elveţia, Germania, Slovacia, Cehia, Polonia, Lituanian, Letonia, Estonia, Finlanda, Suedia şi Norvegia.

×
Subiecte în articol: romania