În plină criză politică legată de demisia Guvernului Ponta, procurorul genera al României, Tiberiu Nişu, a înaintat Direcţiei de Resurse Umane o cerere prin care a solicitat ca, la terminarea mandatului, în aprilie 2016, să fie numit pe o funcţie de execuţie în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Cererea a fost înaintată în data de 10 noiembrie, cu o săptămână înainte de instalarea noului govern Cioloş şi al noului ministru al Justiţiei, Raluca Prună.
Secţia pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a luat, în şedinţa de marţi, act de nota Direcţiei Resurse Umane şi a avaizat cererea lui Tiberiu Niţu, hotărând ca acesta, după încetarea mandatului de procurer genera al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să îşi continue activitatea ca simplu procuror la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti. Oficial, Niţu a motivate cererea pentru a putea fi mai aproape de familie, însă neoficial, decizia de a nu mai activa în cadrul Parchetului General are strânsă legătură cu schimbarea regimului politic.
În aprilie 2016, mandatele procurorului general al României, al procurorului şef al DNA, al procurorului şef al DIICOT, precum şi al şefilor secţiilor din parchete, vor expira. Ministrul Justiţiei urmează să facă preşedintelui României noi propuneri pentr aceste funcţii, propuneri care vor primi aviz consultative din partea Consiliului Superior al Magistraturii.
În mandatul lui Tiberiu Niţu în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justişie, pe numele fostului preşedinte Traian Băsescu au fost deschise mai multe dosare de cercetare penală, odată cu pierderea imunităţii. Tot la Parchetul General s-a instrumentat dosarul “Nana” şi aceeaşi unitate de parchet a instituit sechestrul asigurător pe moşia Ioanei Băsescu.