x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tîlvăr: Summitul de la Vilnius, oportunitate pentru reafirmarea unității NATO

Tîlvăr: Summitul de la Vilnius, oportunitate pentru reafirmarea unității NATO

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2023   •   15:45
Tîlvăr: Summitul de la Vilnius, oportunitate pentru reafirmarea unității NATO
Sursa foto: Hepta

Summitul de la Vilnius va constitui o oportunitate pentru reafirmarea relației transatlantice și a unității NATO în ceea ce privește avansarea agendei aliate, afirmă ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr.

„Timp de două zile voi participa la lucrările Summit-ului NATO de la Vilnius. Summitul va constitui o oportunitate pentru reafirmarea relației transatlantice și a unității NATO în ceea ce privește avansarea agendei aliate”, scrie pe Twitter Angel Tîlvăr.

Statele membre NATO vor intensifica acţiunile colective de apărare şi descurajare militară, cu ocazia summitului din Lituania, şi vor reafirma sprijinul necondiţionat pentru Ucraina, deşi probabil nu vor stabili un termen clar pentru admiterea ţării în Alianţa Nord-Atlantică.

"În cursul summitului NATO, vom intensifica descurajarea militară şi apărarea, inclusiv prin investiţii suplimentare. Vom intensifica susţinerea pentru Ucraina şi vom aduce Ucraina mai aproape de NATO. Vom colabora mai strâns cu partenerii pentru a susţine ordinea internaţională bazată pe reguli", a declarat luni secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Angel Tîlvăr NATO summit