x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pod din pet-uri peste Bega. Timişorenii ar putea intra în Cartea Recordurilor

Pod din pet-uri peste Bega. Timişorenii ar putea intra în Cartea Recordurilor

de Alina-Elena Vasiliu    |    23 Iul 2014   •   20:39
Pod din pet-uri peste Bega. Timişorenii ar putea intra în Cartea Recordurilor
Sursa foto: Pod din pet-uri peste Bega. Timişorenii ar putea intra în Cartea Recordurilor

Un pod construit din zeci de mii de pet-uri a fost inaugurat la Timişoara, scrie AFP. Construcţia a fost ridicată ca un semnal de alarmă, pentru a atrage atenţia asupra cantităţii mari de deşeuri care sunt aruncate, în fiecare an, în fluvii, râuri şi mări.

Podul va fi folosit pentru a traversa canalul Bega şi a necesitat mai mult de 157.000 de sticle de plastic, pentru finalizarea lui. Iniţiatorii spun că este cea mai mare construcţie de acest tip din lume, motiv pentru care construcţia ar putea intra în Cartea Recordurilor.

Pet-urile folosite au fost colectate de voluntari, într-o perioadă de două luni, din oraşul Timişoara. La acţiune au participat, în mod benevol, copii, tineri şi bătrâni, iar ridicarea podului a durat o lună.

Unul dintre membrii asociaţiei care a stat la baza realizării proiectului a declarat că, prin ridicarea podului, vor să atragă atenţia asupra cantităţii enorme de ambalaje din plastic, care ajung în râurile şi mările din toată lumea.

Experţii de la Cartea Recordurilor vor stabili dacă podul va fi omologat, însă recordul va fi stabilit prin corespondenţă, costurile deplasării comisiei speciale la Timişoara fiind prea mari.

×