x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Presa italiană: Cine sunt tinerii din maşina de România, luaţi de apele fluviului Natisone

Presa italiană: Cine sunt tinerii din maşina de România, luaţi de apele fluviului Natisone

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2024   •   11:48
Presa italiană: Cine sunt tinerii din maşina de România, luaţi de apele fluviului Natisone
Sursa foto: Antena3/CNN

Autoritățile italiene derulează în momentul de față căutări contra-cronometru pentru găsirea a trei tineri, dintr-o maşină cu numere de România, dispăruţi în urma inundaţiilor devastatoare din Italia.

Este vorba despre două fete și un băiat care au fost luați de ape în urma unor viituri puternice. Cei trei au fost filmaţi, îmbrăţişaţi, în mijlocul apelor.

Autorităţile din Italia au făcut publice detalii despre cei trei dispăruţi.

Una dintre fete era rezidentă în Italia.

Ceilalți doi ar fi fost în vizită în Italia. Din informaţiile apărute în presa italiană, este vorba despre o tânără venită din România în Italia, să-şi viziteze părinţii care locuiesc acolo.

Tânărul dispărut şi el în ape era din Austria şi locuia temporar în Italia, mai scris presa de acolo.

Ministerul Afacerilor Externe nu a confirmat încă informaţiile.

Deși identitatea lor este necunoscută, mașina în care au fost surprinși avea numere românești. Cei trei au fost filmaţi, îmbrăţişaţi, în mijlocul apelor, fără scăpare.

MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Trieste, s-a autosesizat în urma apariției în mass-media italiană a informațiilor cu privire la dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Italia, în contextul puternicelor inundații provocate de precipitațiile abundente din ultima perioadă.

Reprezentanții oficiului consular au întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile italiene competente pentru obținerea unor informații oficiale cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor dispărute.

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile italiene nu au confirmat cetățenia persoanelor dispărute, operațiunile de căutare și procedurile de identificare fiind în curs de desfășurare.

Reprezentanții oficiului consular mențin în permanență dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor.

MAE va reveni cu noi informații legate de dispariția celor trei persoane, de îndată ce acestea vor fi disponibile.

Ministerul de Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste: +39040411652, +390404528136, +39040416350; apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al oficiului consular: +393408821688.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: romani inundatii italia disparuti