x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tinerii îmbrăţişaţi înainte să fie luaţi de ape, în Italia, sunt români. Ei făceau fotografii, atunci când i-a surprins viitura

Tinerii îmbrăţişaţi înainte să fie luaţi de ape, în Italia, sunt români. Ei făceau fotografii, atunci când i-a surprins viitura

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2024   •   18:19
Tinerii îmbrăţişaţi înainte să fie luaţi de ape, în Italia, sunt români. Ei făceau fotografii, atunci când i-a surprins viitura
Sursa foto: Observator

Cei trei tineri dispăruţi în apele învolburate, în regiunea Udine, din Italia, sunt români. Confirmarea vine din partea autorităţilor italiene. Sunt două fete şi un băiat, de 20, 23 şi 25 de ani. Maşina lor, cu numere româneşti, a fost găsită în apropiere.

Potrivit presei din Peninsulă, doar una dintre tinere locuieşte în Italia. Prietena ei venise împreună cu logodnicul să îşi viziteze părinţii, şi ei muncitori acolo. Când i-a surprins viitura, tinerii făceau fotografii. Imaginile cu cei trei, îmbrăţişaţi în mijlocul torenţilor, fac înconjurul Italiei. "Elicopterul nu a ajuns la timp", spune primarul localităţii, într-un interviu exclusiv acordat Observator.

Aceste imagini au făcut înconjurul Italiei. Patrizia, Bianca şi logodnicul ei, tot român - după cum scrie presa din Italia - stau îmbrăţişaţi, încercând să ţină piept curenţilor.

Apele cresc, torenţii sunt tot mai puternici, autorităţile fac tot ce pot să îi salveze. Le aruncă frânghii de pe o scară instalată pe podul din apropiere. În zadar. Un elicopter este şi el pe drum.

"Confirm periculozitatea acestui curs de apă. Acum e liniştit şi după, în zece minute, poate fi infernul. E exact ce am văzut în imagini ieri", spune Giorgio Basile, comandantul departamentului de pompieri.

Cel mai probabil, tinerii încercau să facă poze în zona pârâului Natisone, în localitatea Premariacco, provincia Udine. În locul și la ora greșită, pentru că era în vigoare un cod galben de inundaţii. Primul care și-a dat seama că sunt în dificultate a fost un trecător.

"Erau în albia râului, sub Podul Roman, pentru a face fotografii, spun oamenii. Au fost luați prin surprindere. S-au pus pe un fel de mică insulă, dar asta nu i-a ajutat pentru că au fost înconjurați de apă. Pompierii au intervenit imediat, au încercat să ajungă la ei cu barca, dar nu a fost nimic de făcut pentru că râul s-a umflat repede și au fost luați de apă. Este un ghinion la care nu ne așteptam în perioada asta", mărturiseşte un localnic.

Mama Patriziei a încercat să îşi convingă fiica să nu plece

Citată de presa italiană, mama Patriziei spune că a încercat să îşi convingă fiica să nu plece.

"Au vizitat-o doi prieteni, o fată şi logodnicul ei care stă în Austria. Ea a avut un examen azi. Mi-a zis: lasă-mă să mă duc, stăm puţin împreună şi facem nişte poze. Iar eu am sfătuit-o să nu se ducă pentru că era obosită. Cu o seară înainte fusese şi la serviciu. Dar mi-a spus apoi: hai, nu te supăra, lasă-mă să mă duc. Şi uite aşa, într-un final, i-am spus: du-te, draga mea", a declarat femeia, potrivit Il Messaggero Veneto.

Tinerii, căutaţi cu bărci şi elicoptere

Cei trei tineri sunt căutaţi continuu. Pompierii italieni, dar şi alte structuri de ordine publică depun toate eforturile pentru a-i găsi. Căutările se concentrează în zona localităţii Premariacco, acolo unde autorităţile bănuiesc că au ajuns cei trei prieteni. Însă, cu fiecare oră care trece, şansele să fie găsiţi în viaţă scad.  În acest moment, sunt angrenate foarte multe resurse. Pompierii din Italia spun că sunt peste 30 de oameni implicaţi în căutările de pe cursul râului Natisone.

Pe lângă pompieri, sunt încă 100 de oameni de la Forţele de Ordine şi de la Protecţia Civilă care susţin căutările. Autorităţile verifică întreg perimetrul de la sol, dar şi din aer, cu ajutorul a două elicoptere, dar şi cu drone de zi şi de noapte. În acest sens, au organizat inclusiv un punct de comandă, totul sub conducerea prefecturii.

Ieri seară, a fost reperat şi semnalul unuia dintre telefoanele mobile pe care tinerii le aveau la ei. Aparatul a fost găsit agăţat în vegetaţia de pe malul răului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa: Observator

×
Subiecte în articol: tineri romani ape inundatii italia