x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toată zona limitrofă Bucureştiului şi cartierele periferice vor merge pe autostradă direct până la Constanţa

Toată zona limitrofă Bucureştiului şi cartierele periferice vor merge pe autostradă direct până la Constanţa

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2024   •   12:22
Toată zona limitrofă Bucureştiului şi cartierele periferice vor merge pe autostradă direct până la Constanţa

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, din zilele următoare, din zona limitrofă a Bucureştiului şi cartierele periferice se va circula pe autostradă direct până la Constanţa, menţionând că va fi dat în circulaţie inelul sudic din autostrada A0, încă 10 km.

"O să se dea în circulaţie din A0, inelul sudic, încă 10 km. Asta înseamnă că din inelul sudic aproape două treimi este finalizat din A0, peste 20 de km, mi se pare, din inelul nordic. De fapt, în acest moment, toată zona limitrofă Bucureştiului şi cartierele periferice vor merge pe autostradă direct până la Constanţa din zilele următoare", a afirmat, duminică, Marcel Ciolacu, cu ocazia vizitei de lucru pe care a făcut-o împreună cu ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la obiectivul de investiţii rutiere Autostrada A0 Sud, lotul 1 (zona nodului rutier cu Autostrada A2).

Ciolacu a precizat că, în acest moment, Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, are în lucru 780 km de autostradă şi drum expres, toate fiind şantiere în lucru, precum şi aproximativ 1.500 de km de cale ferată.

"Normal, mai ales în zona rutieră - unde vă dau exemplu autostrada Moldovei şi unde sperăm anul acesta să dăm în circulaţie 140 de km - partea de cofinanţare la fondurile europene, la PNRR mai exact, este ca şi procente de aproape 50%. Ca să închidem tot acest inel, cum închide şi domnul ministru cu domnul director inelul de A0 al Bucureştiului, aici este cea mai mare parte din deficitul despre care vorbim de fiecare dată. Eu nu voi opri investiţiile. În acest ritm se dezvoltă România, lucru pe care l-au făcut şi alte state europene şi membre a Uniunii Europene. Acelaşi lucru l-a făcut şi Portugalia, şi Spania, şi Italia. Este cel mai bun moment al României de investiţii, mai ales în zona de infrastructură. Fiindcă automat când ai infrastructură, cum este autostrada Moldovei, automat vor veni şi investiţiile", a adăugat premierul.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că miercuri se vor da în circulaţie şi ultimii 10 km din lotul 1 de pe A0 Sud.

"Cert este că pe A0 Sud, odată cu inaugurarea şi acestor 10 km, se va circula pe peste 33 de km de autostradă de la DN 6, adică drumul spre Alexandria, până la intersecţia cu A2. De asemenea, anul trecut ştiţi că au fost inauguraţi 20 de km sau daţi în circulaţie 20 de km pe A0 Nord. Deci vorbim de peste 50 de km de autostradă în jurul Bucureştiului, din aproximativ 100. Deci, suntem cam la jumătate", a precizat Grindeanu, cu acest prilej.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: autostradă constanta