x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toni Greblă a depus jurământul pentru funcţia de judecător al CCR. Băsescu: "Prezenţa dumneavoastră, un câştig pentru CCR"

Toni Greblă a depus jurământul pentru funcţia de judecător al CCR. Băsescu: "Prezenţa dumneavoastră, un câştig pentru CCR"

17 Dec 2013   •   13:53
Toni Greblă a depus jurământul pentru funcţia de judecător al CCR. Băsescu: "Prezenţa dumneavoastră, un câştig pentru CCR"

Toni Greblă a depus jurământul în funcţia de judecător al CCR.

"Felicitari pentru numirea in functia de judeactor la CCR, care s-a dovedit a fi un centru care a reglat echilibrele intre institutiile statului. Am convingerea ca prezenta dumneavostra este un castig pentru CCR. Va felicit si va doresc mult succes. Mica ceremonie s-a terminat", a declarat Traian Basescu.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de judecător la Curtea Constituţională de către Toni Greblă a avut loc la ora 16.30, la Palatul Cotroceni. Anunţul în acest sens a fost făcut de Administraţia Prezidenţială.

Anterior, la Palatul Cotroceni a avut loc si ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Gigel Ştirbu în funcţia de ministru al Culturii.

Toni Greblă a fost numit judecător la Curtea Constituţională, prin votul dat, luni, de plenul Senatului. Candidatura sa a întrunit 123 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi o abţinere. Votul a fost electronic secret.

Greblă o va înlocui la CC pe judecătoarea Iulia Motoc, aleasă magistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).


×