x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Topul şcolilor de elită din lume în 2017

Topul şcolilor de elită din lume în 2017

28 Sep 2017   •   15:15
Topul şcolilor de elită din lume în 2017

11. Eton

Localizare: Marea Britanie

Preţ: 47,200 dolari

Toată lumea priveşte cu admiraţie faptul că Prinţul George a început şcoala la una dintre cele mai scumpe şcoli din Marea Britanie, la fel cum au privit şi când tatăl său, Prinţul William, a mers la aceeaşi şcoală. Aceasta este o şcoală doar pentru băieţi, fondată în 1440. Nimic nu vorbeşte mai mult despre prestigiu, decât faptul că mergi la aceeaşi şcoală cu regalitatea britanică.

10. Harrow School

Localizare: Marea Britanie

Preţ: 49,500 dolari

Unul dinte cei mai faimoşi absolvenţi a fost premierul Winston Churchill. De asemenea, actorul Benedict Cumberbatch a absolvit tot la Harrow School. Aceasta este o şcoală pentru băieţi, localizată în nord-vestul Londrei şi care a fost fondată în 1572 sub o Cartă Regală dată de Regina Elizabeth I.

9. St. Albans School

Localizare: SUA

Preţ: 62,228 dolari

Cea mai scumpă şcoală din America şi una dintre cele mai căutate. St Albans este o şcoală de băieţi, care are aproximativ 13 elevi în fiecare clasă şi oferă premii financiare pentru aproximativ 25% dintre absolvenţi. A fost înfiinţată în 1909, iar numărul de absolvenţi pe an este de 80.

8. Brillantmont International School

Localizare: Elveţia

Preţ: 75,520 dolari

Brillantmont International School a fost înfiinţată în secolul al XIX-lea şi continuă să domine lume când vine vorba de educaţie. The Telegraph a scris că aproape fiecare weekend este dedicat sporturilor de iarnă, odată ce începe sezonul.

7. The American School

Localizare: Elveţia

Preţ: 86,260 dolari

Este situată în apropiere de Lugano şi a fost fondată în 1956.  Numărul de studenţi la fiecare clasă este de 16. Este o şcoală americană, ceea ce înseamnă că fondatorii îşi doresc să aducă sistemul american de învăţământ în Europa.

6. Leysin American School

Localizare: Elveţia

Preţ: 88,339 dolari

Membrii familiei Rockfeller au ales această şcoală ca fiind cea mai bună şcoală din lumea. Este localizată în Alpi, doar la două ore de Geneva. Vacanţele de vară oferite de şcoală includ destinaţii precum Tanzania, Egipt şi Thailanda.

5. Institut Auf Dem Rosenberg

Localizare: Elveţia

Preţ: 88,775 dolari

Aceasta este una dintre cele mai vechi şcoli private din ţară şi este situată în St. Gallen.  Elevii pot participa la câte activităţi se pot gândi.

4.  College du Leman

Localizare: Elveţia

Preţ: 92,314 dolari

Unul dintre motivele pentru care părinţii îşi trimit copiii la această şcoală este pentru că vor învăţa în trei limbi. Aceştia acceptă elevi cu vârste între 2 şi 18 ani. Alocarea profesorilor este optimă şi se face în funcţie de vârstă.

3. College Alpin International Beau Soleil

Localizare: Elveţia

Preţ: 103,877 dolari

Şcoala este localizată în satul Villars-sur-Ollon, iar uniforma costă 5,000 de dolari. Sunt oferite activităţi în aer liber, precum căţăratul pe munţi sau skydivingul. Şcoala are, de asemenea, relaţii de cooperare cu instituţii aflate la conducere şi asociaţii de-a lungul globului.

2. Le Rosey

Localizare: Elveţia

Preţ: 105,751 dolari

Le Rosey a fost fondat în 1880. Există 120 de profesori pentru 420 de studenţi, iar această şcoală a devenit un sinonim pentru elită şi exclusivitate. Aceasta mai este cunoscută şi sub numele de “Şcoala Regilor”.

1. Aiglon College

Localizare: Elveţia

Preţ: 110,372 dolari

În prezent, în şcoală există 60 de naţionalităţi diferite. Este localizată în munţii Alpi, în satul Chesieres-Villars şi oferă tot ce un student îşi poate dori: sistem educaţional foarte bine pus la punct, excursii de-a lungul Europei şi expediţii provocatoare. Aceştia meditează în grup dimineaţa, de trei ori pe săptămână.

Sursă: Insider Monkey

×