x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Torentele au făcut prăpăd! Inundații în 21 de județe și București

Torentele au făcut prăpăd! Inundații în 21 de județe și București

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2023   •   22:20
Torentele au făcut prăpăd! Inundații în 21 de județe și București
Sursa foto: Apele Române Crișuri

Ploile puternice de duminică au provocat inundații în 65 de localități din 21 de județe și București. Situația cea mai gravă s-a înregistrat în județul Arad, dar și județul Hunedoara a fost puternic afectat.

 Cele 65 de localități sunt din județele Arad, Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Pompierii au intervenit în sprijinul populației și autorităților locale, au evacuat apa din 54 case, 222 curți, 62 beciuri, 3 subsoluri ale unor blocuri de locuințe, 4 anexe, 5 societăți comerciale, de pe 2 străzi. Au degajat 20 copaci și 2 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 4 autoturisme.

Situația cea mai gravă s-a înregistrat în județul Arad, unde opt persoane au fost salvate. Patru dintre acestea erau adăpostite în podul locuințelor din localitatea Buceava-Șoimuș, în timp ce celelalte patru se aflau într-un autoturism surprins de ape pe Drumul Județean 708 în județul Arad, între localitatea Gurahonț și Buceava-Șoimuș. O persoană dată dispărută a fost găsită decedată, la aproximativ 5 km de locuință.

De asemenea, județul Hunedoara a fost puternic afectat de ploile abundente, care au dus la blocarea accesului către patru localități: Arănieș, Cerbăl, Ulm și Vălari.

Circulația rutieră este afectată în mai multe zone, cu drumuri județene și naționale blocate temporar sau avariate. Echipe specializate lucrează pentru remedierea situației și reluarea traficului în condiții de siguranță.

Pe partea de energie electrică, au fost înregistrate avarii în nouă localități din județele Hunedoara și Vrancea, iar echipele furnizorilor de electricitate intervin pentru remedierea acestora.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: torente inundatii