x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Toți bolnavii de cancer sunt incluși acum în noile programe de diagnostic și tratament

Ciolacu: Toți bolnavii de cancer sunt incluși acum în noile programe de diagnostic și tratament

de Redacția Jurnalul    |    27 Iul 2023   •   11:36
Ciolacu: Toți bolnavii de cancer sunt incluși acum în noile programe de diagnostic și tratament

Finanțarea serviciilor de diagnostic și tratament personalizat va fi deblocată, asigurând astfel accesul la radioterapia de ultimă generație pentru toți bolnavii de cancer, anunță premierul Marcel Ciolacu.

„Astăzi încheiem o etapă extrem de importantă și atât de așteptată de altfel, odată cu elaborarea normelor planului Național de control al cancerului. Aprobăm o ordonanță și o Hotărâre de Guvern care includ programul de oncologie prin care deblocăm finanțarea serviciilor de diagnostic genetic și tratament personalizat, asigurând astfel acces la radioterapia de ultimă generație pentru toți pacienții oncologici”, a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, premierul.

Practic, spune Ciolacu, toți bolnavii de cancer sunt incluși acum în noile programe de diagnostic și tratament.

„Vor urma rapid alte măsuri pentru reorganizarea sistemului de asistență medicală pentru pacienții de cancer, precum și standarde de calitatea îngrijirii și centre complexe de oncologie pediatrică. Vom stabili parcursul pentru realizarea acestor obiective pe luni și pe ani”, a adăugat Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bolnavi cancer Marcel Ciolacu