x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic - Accidente în lanţ pe autostrăzi

Trafic - Accidente în lanţ pe autostrăzi

de Elena Stan    |    14 Ian 2008   •   00:00

Aproape 70 autovehicule au fost implicate, azi dimineaţă, în accidente în lanţ pe autostrada A1 (Bucureşti-Piteşti) şi pe autostrada A2 (Bucureşti- Constanţa) din cauza poleiului format pe carosabil, format după căderea unei ploi abundente. În urma accidentelor câteva persoane au fost transportate la spital cu răni uşoare.

Aproape 70 autovehicule au fost implicate, azi dimineaţă, în accidente în lanţ pe autostrada A1 (Bucureşti-Piteşti)  şi pe autostrada A2 (Bucureşti- Constanţa) din cauza poleiului format pe carosabil, format după căderea unei ploi abundente. În urma accidentelor câteva persoane au fost transportate la spital cu răni uşoare.

"La ora 6,00 a fost primul accident, când un tir care a derapat s-a pus de-a curmezişul autostrăzii, blocând circulaţia, iar trei-patru maşini care veneau dinspre Piteşti către Bucureşti au intrat în el. De asemenea, alte autovehicule care veneau din spate - numărul acestora ajungând la 42 -, au intrat în carambol , pentru că nu au păstrat distanţa de siguranţă în mers şi au circulat cu viteză neadaptată la condiţiile de trafic" - a declarat subcomisar Paul Ulieru, ofiţer de presă la Centrul Infotrafic. Potrivit acestuia, la kilometrul 52, alte 21 de maşini au intrat în coliziune din aceleaşi motive. O mare parte din şoferii implicaţi în aceste accidente s-au ales cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 lei, pentru că nu aveau asigurarea obligatorie, motiv pentru care le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

 

De asemenea, pe Autostrada A2 (Bucureşti-Cernavodă), la kilometrul 25, după ora 8,00, din aceleaşi cauze, a avut loc un alt accident rutier în lanţ, în care au fost implicate opt maşini. Pe acest drum au fost şi trei răsturnări izolate, fără a se înregistra victime.

           

 

×
Subiecte în articol: observator