x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAFIC DE OVULE. Doi reprezentanţi ai clinicii Med New Life, reţinuţi de DIICOT

TRAFIC DE OVULE. Doi reprezentanţi ai clinicii Med New Life, reţinuţi de DIICOT

20 Feb 2013   •   11:11
TRAFIC DE OVULE. Doi reprezentanţi ai clinicii Med New Life, reţinuţi de DIICOT

Doi reprezentanţi ai clinicii Med New Life au fost reţinuţi, în noaptea de marţi spre miercuri, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru trafic de celule de origine umană, recoltate pentru fertilizare in vitro.

În acest caz, anchetatorii au audiat zeci de persoane, între care medici şi asistente, la finalul audierii acestora procurorii dispunând reţinerea a doi reprezentanţi ai clinicii, pentru 24 de ore, informează surse judiciare.

Reprezentanţii clinicii private din Capitală racolau tinere, de regulă studente din provincie, cu situaţii materiale precare, cărora le dădeau între 600 şi 800 de lei pentru ovulele prelevat, pe care le vindeau apoi cu 3.000 - 4.000 de euro cuplurilor care apelau la servicii de fertilizare in vitro.

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, cetăţeni români şi israelieni, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de celule de origine umană, transmite instituția într-un comunicat de presă.

"În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că membrii grupării s-au implicat în organizarea acestor activităţi, în cadrul unei clinici din Bucureşti, racolând tinere cu vârste cuprinse între 18 şi 30 ani, de regulă studente din provincie, cu situaţii materiale precare, pe care le-au determinat să doneze ovocite umane contra unor sume cuprinse între 600 şi 800 de euro, celule ce ulterior au fost vândute pentru sume între 3.000 şi 4.000 de euro, unor cupluri care apelau la serviciile de fertilizare in vitro oferite de această clinică", anunţa Poliţia Română în comunicat.

Gruparea infracţională acţiona pe relaţia România-Israel, membrii acesteia fiind medici, asistenţi medicali, embriologi şi manageri de unităţi medicale, cetăţeni români şi israelieni. "Majoritatea cuplurilor beneficiare sunt din Israel, deplasându-se periodic în România, în mod special pentru efectuarea inseminărilor artificiale menţionate", a precizat Poliţia Română.

Pe parcursul investigaţiilor au rezultat şi date conform cărora personalul clinicii a derulat şi activităţi de recoltare şi vânzare a celulelor ovocite în condiţii interzise de etica medicală, sursele de recoltare fiind frecvent aceleaşi pentru mai multe cupluri solicitante.


×
Subiecte în articol: trafic de ovule Med New Life