x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Creștere cu 20% a traficului de frontieră, de Paște, comparativ cu perioada similară din 2022

Creștere cu 20% a traficului de frontieră, de Paște, comparativ cu perioada similară din 2022

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2023   •   18:15
Creștere cu 20% a traficului de frontieră, de Paște, comparativ cu perioada similară din 2022

În perioada 14-17 aprilie, punctele de trecere a frontierei au fost tranzitate de aproximativ 770.000 de persoane, cu 20% mai multe față de perioada similară a anului trecut.

Potrivit Poliției de frontieră, în perioada sărbătorilor, a fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, iar în funcţie de trafic au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară. Acolo unde situația a impus-o au fost folosite inclusiv echipamentele mobile de control.

Tot în contextul fluidizării traficului, începând de sâmbătă, autorităţile de frontieră din România şi Republica Moldova au implementat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa rutier, pe sensul de intrare în România, controlul coordonat.

„Diferenţa faţă de modalitatea anterioară de realizare a controlului constă în faptul că pe sensul de ieșire din Republica Moldova, în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni, trecerea se va face fără control, iar oprirea pentru verificări se va face pe sensul de intrare în România, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-rutier, atât de către poliția de frontieră, cât şi de către autoritățile vamale ale celor două ţari”, a transmis Poliția de frontieră.

În perioada 14-17 aprilie, prin punctele de frontieră, au efectuat formalitățile de control aproximativ 770.000 persoane, cetățeni români și străini, şi peste 196.000 mijloace de transport. În ceea ce privește tranzitul prin punctele de frontieră, în această perioadă, s-a constatat o creștere a numărului de persoane și turisme, cu aproximativ 20% faţă de perioada similară din 2022.

„Comparativ cu intervalul de timp similar al anului trecut, când în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale se înregistrau valori de trafic ridicate cu preponderență pe sensul de intrare în țară, pentru că mulți cetățeni români se întorceau acasă, în acest an au fost valori mai mari de trafic pe sensul de ieșire din țară”, au transmis polițiștii.

Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria pe unde au efectuat formalitățile aproximativ 210.000 persoane cu peste 86.000 de mijloace de transport, pe ambele sensuri de deplasare. Valori ridicate de trafic s-au înregistrat și în punctele aeroportuare, care au fost tranzitate de 204.000 persoane, dar și prin punctele de frontieră de la graniţa cu Bulgaria care au fost tranzitate de 140.000 de persoane și 65.000 de mijloace de transport.

Polițiștii au constatat în această perioadă și 221 de infracţiuni şi contravenţii, au oprit la intrarea în țară 59 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea, nu au permis ieşirea a 85 cetăţeni români din diferite motive legale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: trafic frontieră