x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic îngreunat pe DN 1, către munte. Coloanele de maşini se întind pe câţiva kilometri

Trafic îngreunat pe DN 1, către munte. Coloanele de maşini se întind pe câţiva kilometri

de Mediafax    |    13 Apr 2012   •   13:34
Trafic îngreunat pe DN 1, către munte. Coloanele de maşini se întind pe câţiva kilometri

Mai multe portiuni ale DN 1 sunt foarte aglomerate, in aceasta dupa-amiaza, pe sensul de mers Bucuresti - Brasov, sute de turisti indreptandu-se catre statiunile de pe Valea Prahovei si din judetul Brasov.

Astfel, la intrarea in Ploiesti dinspre Bucuresti pana in sensul giratoriu din localitatea prahoverana Barcanesti s-au format coloane de masini care se intind pe cativa kilometri.

DN 1 este aglomerat, tot pe sensul de urcare catre munte, si incepand din orasul prahovean Comarnic pana pe Valea Prahovei, pe acest tronson circulandu-se in coloana.

Aproximativ 80 la suta din totalul locurilor de cazare omologate in statiunile Azuga, Busteni si Sinaia au fost rezervate, peste 15.000 de turisti fiind asteptati de Paste in cele trei statiuni.

La fel ca in fiecare an, statiunea cu cel mai ridicat grad de ocupare a locurilor de cazare este Sinaia, unde preturile pentru cazare au fost si cele mai mari.

Potrivit primarului Vlad Oprea, cel putin 10.000 de turisti vor petrece sarbatorile la Sinaia si, la fel ca in fiecare an, mii de oameni sunt asteptati sa asiste la slujba de Inviere la Manastirea Sinaia.

Primarul din Busteni, Emanoil Savin, afirma, la randul sau, ca aproximativ 3.000 de turisti sunt asteptati sa petreaca sarbatorile in aceasta statiune, 70 la suta dintre locurile de cazare fiind rezervate. La Busteni, cele mai cautate au fost pensiunile, in hoteluri gradul de ocupare fiind de aproximativ 40 la suta. Si in statiunea Azuga sunt asteptati aproximativ 3.000 de turisti.

Hotelierii si proprietarii de vile si pensiuni spun ca anul acesta gradul de ocupare a locurilor de cazare in perioada sarbatorilor de Paste este mai are fata de anul trecut, in conditiile in care preturile la pachetele turistice pentru aceasta perioada au fost comparabile cu cele din 2011.

Cea mai scumpa statiune este Sinaia, unde pretul unei vacante de Paste pentru o persoana este de aproximativ o suta de euro la un hotel de trei stele.

Astfel, pentru 448 de lei de persoana, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din statiune ofera trei nopti de cazare in camera dubla cu mic dejun, primire traditionala cu oua rosii si cozonac, dar si dejun special cu produse traditionale in ziua de Paste. Tot la Sinaia, intr-un hotel de patru stele vacanta de Paste pentru o persoana costa 700 de lei si include patru nopti de cazare in camera dubla cu demipensiune, dejun in ziua de Paste, gustare traditionala in noaptea de Inviere, dar si acces gratuit la sauna, jacuzzi, sala de fitness, internet si parcare.

La Busteni preturile sunt mai mici decat la Sinaia. Astfel, la un hotel de trei stele din statiune trei nopti de cazare in camera dubla cu mic dejun si masa festiva cu bucate traditionale costa 315 lei de persoana, cu o suta de lei mai putin decat la Sinaia. Tot la Busteni, o oferta similara, dar la un hotel de doua stele, este de 270 de lei de persoana.

Cei care vor sa petreaca sarbatorile de Paste intr-un mod inedit o pot face la un club de golf din Breaza, club care are trei vile in care turistii pot fi cazati.

Clubul de golf de la Breaza ofera cazare la standard de vila si asigura masa cu produse traditionale. Pachetele turistice sunt concepute pentru doua persoane, includ trei zile si doua nopti de cazare, iar preturile variaza intre 680 si 790 de lei, in functie de vila in care turistii sunt cazati. Printre facilitatile incluse in pachetele turistice se numara: mic dejun, masa festiva traditionala care include pasca, bors si stufat de miel, voucher pentru masaj de relaxare, sauna, baie cu plante aromatice si hidromasaj, lectie de initiere pentru cei care vor sa invete golf, acces gratuit pentru copii pe terenul de minigolf.

×