x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic îngreunat pe drumurile din nordul ţării din cauza zăpezii. Vezi prognoza pentru weekend

Trafic îngreunat pe drumurile din nordul ţării din cauza zăpezii. Vezi prognoza pentru weekend

09 Dec 2011   •   06:09
Trafic îngreunat pe drumurile din nordul ţării din cauza zăpezii. Vezi prognoza pentru weekend

Traficul este ingreunat, de joi seara, in Pasul Gutai, din Maramures.Mai multe TIR-uri au ramas impotmolite pe DN 18 din cauza stratului mare de zapada.

Politia a dat si primele amenzi soferilor care nu-si echipasera masinile cu anvelope de iarna. Firma responsabila cu deszapezirea va fi sanctionata pentru ca nu a actionat la timp.

Pasul Gutai este principala poarta de tranzit dintre Moldova si Maramures. Autoritatile actioneaza in zona cu patru utilaje, dar care nu fac fata din cauza ninsorii abundente.

In zona Cavnic, cateva TIR-uri au ramas impotmolite in mijlocul drumului si circulatia a fost ingreunata pana cand soferii si-au pus lanturile pe roti.

Politia Rutiera Baia Mare a instalat filtre de control la accesul in zona montana a DN 18 din Muntii Gutaiului, iar masinilor echipate necorespunzator le este interzis accesul pe drum.

Urmareste evolutia vremii in tara pe webcam jurnalul.ro

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE 4 ZILE

VINERI
Cerul va fi variabil, cu innorãri spre searã si in cursul noptii in vestul si nord-vestul tãrii, unde pe arii restranse vor cãdea precipitatii slabe, predominant sub formã de ploaie. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri in Campia de Vest si in zona montanã inaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 10 grade, usor mai scãzute in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele minime se vor situa, in general, intre -7 si 3 grade. Presiunea atmosferica va fi in scãdere.

SAMBATA
Vremea se va incãlzi usor in cea mai mare parte a tãrii. Cerul va fi variabil, cu innorãri in regiunile vestice, centrale si nordice unde pe arii relativ extinse va ploua. In zona de munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri in zona montanã inaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 12 grade, iar cele minime se vor situa intre -3 si 7 grade. Presiunea atmosferica va continua sã scadã usor.

DUMINICA
Vremea va fi caldã in cea mai mare parte a tãrii. Cerul va fi temporar noros. Va ploua local in sud-vestul, sudul si centrul teritoriului si izolat in rest. In zona de munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab panã la moderat, cu intensificãri in zona montanã inaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 13 grade, usor mai ridicate in Campia Romanã, iar cele minime se vor situa, in general, intre -5 si 5 grade. Pe arii restranse, in special in cursul noptii, va fi ceatã.

LUNI
Vremea se va mentine mai caldã decat in mod obisnuit pentru acestã perioadã. Cerul va prezenta innorãri temporare ziua, cand pe arii restranse va mai ploua slab sau va burnita in regiunile sudice si sud-estice si numai izolat in rest. Spre searã si in cursul noptii nebulozitatea se va accentua in vestul si nordul tãrii, unde local va ploua. In zona de munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab panã la moderat, cu intensificãri in Banat si in zona montanã inaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 13 grade, iar cele minime se vor situa intre -2 si 8 grade, usor mai scãzute in depresiuni. Dimineta si noaptea, in zonele joase, pe spatii restranse va fi ceatã. (V.M.)

×