x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traficul greu, restricționat pe DN 13A, Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, din cauza ninsorilor abundente

Traficul greu, restricționat pe DN 13A, Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, din cauza ninsorilor abundente

07 Dec 2013   •   09:09
Traficul greu, restricționat pe DN 13A, Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, din cauza ninsorilor abundente

Traficul mașinilor de mare tonaj a fost restricționat, în această dimineață, pe DN 13 A, sectorul dintre Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc din cauza ninsorilor abundente și pentru a facilita intervenția utilajelor de deszăpezire.

Șeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat pentru Agerpres că, între orele 7.00-11.00 nu este permis accesul mașinilor mai mari de 7,5 tone, pentru ca utilajele de deszăpezire să acționeze fără probleme și pentru îndepărtarea sulurilor de zăpadă care s-au format pe carosabil.

Echipaje de poliție se află în mai multe puncte de pe DN 13 A, respective Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc și Vlăhița și opresc din drum vehiculele de mare tonaj dar îi atenționează să circule cu atenție și pe șoferii mașinilor sub 7,5 tone.

Potrivit sursei citate, toate drumurile din Harghita sunt acoperite cu zăpadă frământată, de 1-3 centimetri, iar pe DN 13 B, în zona vârfului Bucin stratul de zăpadă ajunge la 5 centimetri și ninge viscolit. Toate utilajele de deszăpezire se află pe drumuri și intervin pentru curățarea carosabilului.

×