x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traficul la frontieră în perioada Rusaliilor, cu 50% mai mare decât în perioada similară din 2021

Traficul la frontieră în perioada Rusaliilor, cu 50% mai mare decât în perioada similară din 2021

13 Iun 2022   •   22:40
Traficul la frontieră în perioada Rusaliilor, cu 50% mai mare decât în perioada similară din 2021

Traficul la frontieră a fost în perioada Rusaliilor, 10-12 iunie, cu 50% mai mare față de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Potrivit Poliției de frontieră, peste 4.000 polițiști au fost la datorie, zilnic, în perioada 10-12 iunie, iar capacitatea punctelor de trecere a fost folosită la maximum.

În această perioadă, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control peste 640.000 de persoane, cetățeni români și străini, şi aproximativ 160.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în țară, cât și la ieșire.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, în acest an se constată o creştere de peste 50% raportat la numărul de persoane.

Cea mai tranzitată frontieră a fost cea aeriană, pe unde, în același interval de timp, au efectuat formalitățile aproximativ 200.000 de persoane, precum și cea cu Ungaria cu peste 170.000 de persoane și 65.000 de mijloace de transport.

În ceea ce priveste mijloacele de transport marfă, la nivel național, au fost efectuate formalitatile de control pentru aproximativ 42.000 de automarfare.

Poliția de frontieră amintește că timpul pentru efectuarea controlului documentelor de către polițiști asupra camioanelor este, în medie, de 5 minute/camion, iar în această perioadă este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport.

În urma misiunilor derulate în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au constatat, în această perioadă, aproximativ 210 fapte ilegale săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, la regimul frontierei de stat și nu au permis intrarea în ţară a 62 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.

×