x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedia din Colectiv: Cu încă doi mai puțini

Tragedia din Colectiv: Cu încă doi mai puțini

09 Noi 2015   •   22:53
Tragedia din Colectiv: Cu încă doi mai puțini

Jurnalista Teodora Maftei s-a stins din viaţă, luni, după 10 zile de la producerea incendiului din Clubul Colectiv. Un alt tânăr a murit la Spitalul de Arși. Bilanţul tragediei a ajuns, astfel, la 47 de decese. Tinerii au murit din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon și cianuri, este concluzia la care au ajuns medicii de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) care au finalizat analizele toxicologice pentru cei care au murit în prima seară.

Fotograf şi editor tv, Teodora Maftei s-a numărat printre pacienţii cu arsuri pe o suprafaţă mare din corp şi cu arsuri de căi respiratorii şi fusese transferată săptămâna trecută la un spital din Ierusalim. Jurnalista a fost, de altfel, prima dintre cei peste 30 de răniţi transferaţi deja în spitalele din străinătate. O nouă echipă de medici francezi a sosit, ieri, în Bucureşti, pentru a face o nouă evaluare a tuturor răniţilor, astfel încât, împreună cu specialiştii români, să decidă cine mai poate fi transferat către clinicile de peste hotare. Ieri, în spitalele din Capitală mai erau 83 de răniţi în incendiul din Colectiv, dintre care 14 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 61 sunt stabilizaţi.

INML: Otrăviţi cu cianuri
Pe lângă arsuri, toţi cei 26 de tineri care au murit în seara de 30 octombrie, la Clubul Colectiv, aveau în sânge acid cianhidric şi monoxid de carbon în doze toxice, iar la 18 dintre aceştia au fost găsite concentraţii extrem de mari, „peste valorile letale”, arată Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti. În raportul analizelor toxicologice mai sunt enumerate şi concentraţii ridicate de funingine, aerosoli şi gaze toxice, poliacrilo-nitrit (fibre folosite la etanşarea racordurilor) şi poliuretan (bureţi folosiţi în antifonare).

 

×