x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE: Tragedie în Bucureşti. Braţul unei macarale s-a prăbuşit peste o maşină în trafic. Bărbatul încarcerat transportat la Spitalul Universitar

UPDATE: Tragedie în Bucureşti. Braţul unei macarale s-a prăbuşit peste o maşină în trafic. Bărbatul încarcerat transportat la Spitalul Universitar

02 Noi 2019   •   12:55
UPDATE: Tragedie în Bucureşti. Braţul unei macarale s-a prăbuşit peste o maşină în trafic. Bărbatul încarcerat transportat la Spitalul Universitar

Bărbatul încarcerat în autoturismul peste care a căzut braţul unei macarale a fost extras, este inconştient, intubat şi este transportat la spitalul Universitar, anunţă ISU Bucureşti.


Conform sursei citate, ceilalţi trei bărbaţi care se aflau în autoturism au fost transportaţi la spitale, doi la Spitalul Floreasca şi unul la Spitalul Universitar.

Raed Arafat, şeful Departamentul de Situaţii de Urgenţă, a precizat, la Digi 24, că trei persoane din autoturism sunt rănite uşor şi una este în stare gravă.

"Este vorba de o componentă a unei macarale care a căzut pe o maşină care se afla în trafic. Este vorba de patru persoane rănite, trei uşor şi una care este în stare gravă, care a fost descarcerată de echipele de pompieri şi SMURD şi a necesitat intubaţia şi va fi transportată către unul dintre spitalele de urgenţă. Este o singură persoană care este în stare gravă şi trei care nu sunt în stare gravă", a spus Raed Arafat.

El a adăugat că cele trei victime rănite uşor vor fi duse la spital, dar nu sunt în stare critică şi sunt toate conştiente. "Au fost trimise acolo trei maşini de prim ajutor SMURD şi o maşină de terapie intensivă cu medic, care a preluat pacientul grav", a mai spus el.

Arafat a precizat că zona va fi asigurată.

"Zona va fi asigurată şi vor veni şi reprezentanţii firmei şi poate şi de la alte instituţii şi se asigură zona să se poate circula mai departe. Pompierii cu siguranţă vor face acest lucru şi împreună cu colegii de la poliţie să nu se întâmple şi alte incidente până ce este stabilizată macaraua şi până ce este clarificat că nu mai există niciun pericol", a spus acesta.

Raed Arafat a arătat că astfel de intervenţii sunt sensibile pentru că este vorba de stabilitate şi de riscul ca macaraua, în acest caz, să nu fie stabilă. "Este vorba despre cum se taie maşina, echipa de descarcerare cum accesează pacientul. Nu este o misiune fără risc şi nu este o misiune uşoară. Trebuie, de regulă, scos plafonul maşinii ca să se scoată corect victima. Este o misiune care în mod normal nu este o misiune uşoară deloc nici pentru pompieri, nici pentru echipa medicală şi este o misiune cu risc, inclusiv pentru echipajele de intervenţie", a adăugat el.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat că Inspectoratul de Stat în Construcţii va trebui să stabilească motivele care au dus la acest accident.

"Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii trebuie să spună de ce a căzut această macara. Autorizaţia de demolare există, este emisă de Primăria Capitalei, deci din punct de vedere legal avea toate hârtiile. Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii vor putea să ne spună mai multe în legătură cu dezechilibrarea macaralei. Şi vă daţi seama că nu pot să spună acest lucru pe loc", a precizat el, pentru AGERPRES.

Primarul Sectorului 1 a adăugat că şoferul autoturismului avariat este cel care se află într-o stare mai gravă, având probleme la nivelul picioarelor.

"Sunt patru victime: trei la Floreasca, una la Municipal. Una dintre victime se află în stare puţin mai gravă, conducătorul auto. Am înţeles că la nivelul picioarelor are probleme.Vom vedea în continuare. Pe mine mă interesează starea lor de sănătate", a adăugat el.

Braţul unei macarale s-a prăbuşit, sâmbătă dimineaţă, peste un autoturism în care se aflau 4 persoane, în strada Matei Millo, în zona Universitate, la faţa locului fiind trimise echipaje de poliţie şi pompieri.

Stire initială

Braţul unei macarale s-a prăbuşit, sâmbătă dimineaţă, peste un autoturism în care se aflau 4 persoane, în strada Matei Millo, în zona Universitate, la faţa locului fiind trimise echipaje de poliţie şi pompieri.


"În Strada Matei Millo, braţul unei macarale s-a prăbuşit peste un autoturism. La faţa locului acţionează echipe de pompieri şi s-a trimis în sprijin Detaşamentul Special de Salvatori. După evaluarea situaţiei, rezultă că sunt în total 4 victime conştiente, din care una încarcerată", precizează ISU Bucureşti.

"În acest moment, din informaţiile pe care le avem, rezultă că în autoturism erau 4 persoane, patru bărbaţi. Trei dintre aceste persoane au ieşit după momentul impactului, cea de-a patra persoană a rămas blocată în autoturism încarcerată, este în stare de inconştienţă în acest moment. I s-a acordat primul ajutor, este intubat de către un medic şi se încearcă extragerea lui din autoturism fără să i se agraveze funcţiile vitale. La faţa locului acţionează un detaşament special de salvatori, dar şi alte surse medicale", a declarat, pentru AGERPRES, Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti.

AGERPRES 

 

×