x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie în Giurgiu: O fetiţă de 9 ani a fost împuşcată mortal de prietenul de joacă, un băiat de 8 ani

Tragedie în Giurgiu: O fetiţă de 9 ani a fost împuşcată mortal de prietenul de joacă, un băiat de 8 ani

21 Sep 2011   •   06:44
Tragedie în Giurgiu: O fetiţă de 9 ani a fost împuşcată mortal de prietenul de joacă, un băiat de 8 ani

O fetita in varsta de 9 ani, din judetul Giurgiu a murit, aseara, dupa ce a fost impuscata in cap, din greseala, de un baiat de 8 ani, cu o pusca de vanatoare de calibru 12 milimetri.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Giurgiu, fata se juca in locuinta baietelului impreuna cu fratele mai mic al acestuia. Intrucat cei trei minori erau nesupravegheati, unul dintre baieti a luat pusca de vanatoare a bunicului sau si indreptat-o spre fetita. Arma cu alice s-a descarcat, in urma impuscaturii fetita murind pe loc.

"Fetita se juca cu alti doi copii, ambii baieti, frati, unul de opt ani si unul de cinci ani, in bucataria locuintei celor doi baieti. Acestia au gasit, la un moment dat, pusca de vanatoare a bunicului lor, S. Gheorghe, in varsta de 56 de ani, detinator legal de arma, aceasta fiind neasigurata si incarcata. Baietelul de opt ani s-a jucat cu pusca, indreptand-o spre fetita pe care a impuscat-o de la distanta mica in cap, aceasta murind pe loc. Copiii sunt vecini, stau la case situate peste strada si se jucau in mod obisnuit impreuna, iar in momentul in care a avut loc tragedia acestia erau nesupravegheati", a declarat purtatorul de cuvant al IJP Giurgiu, agent sef Constantin Vasilache, citat de Mediafax.

Autoritatile au deschis o ancheta pentru a stabili cu exactitate imprejurarile in care s-a intamplat incidentul. Proprietarul armei a fost amendat cu suma de 10.000 de lei pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

×