x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIE în Gorj. O fetiță de 6 ani a murit. A fugit de acasă ca să nu fie dusă la casa de copii

TRAGEDIE în Gorj. O fetiță de 6 ani a murit. A fugit de acasă ca să nu fie dusă la casa de copii

13 Apr 2017   •   09:43
TRAGEDIE în Gorj. O fetiță de 6 ani a murit. A fugit de acasă ca să nu fie dusă la casa de copii

Sfârșit cumplit pentru o fetiță de doar șase anișori din comuna Godinești, Gorj. Micuța a fost găsită moartă, ieri, după ce fugise de acasă.

Potrivit Gorjeanul.ro, Valentina ar fi fugit de acasă încă de marți seara. Se pare că mama fetei este o femeie cu probleme de sănătate mintală, iar din declarațiile membrilor familiei, micuța i s-ar fi plâns de faptul că urma să fie luată și dusă la casa de copii, lucru pe care nu și-l dorea.

 

În cursul zilei a fost o doamnă acasă la bunica nepoțelei, nu știu dacă de la Protecția Copilului sau de altundeva, și a discutat cu ea despre copii. Fetița era speriată de gândul că poate fi luată și dusă la casa de copii și a plecat cu mama ei pe câmp la vite. Seara, nu a mai ajuns la domiciliu. Apoi noi am început căutările, am văzut că nu o găsim, am anunțat Poliția, au venit dumnealor, ne-am dat acceptul pentru a se mediatiza cazul ca să știe lumea că poate o vedea cineva și s-o recunoască pentru a anunța autoritățile, a povestit Cristian Trăilescu, unchiul Valentinei.

O fetiţă în vârstă de 6 ani, a cărei dispariţie a fost anunţată marţi seara, a fost găsită miercuri dimineaţa înecată într-un pârâu din comuna Godineşti, potrivit informaţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Andrei Lazăr.

Din primele cercetări reiese faptul că minora a mers, marţi seară, însoţită de mama sa, cu animalele pe câmp, iar la un moment dat a plecat singură spre casă, însă nu a mai ajuns la domiciliu.

Familia a anunţat dispariţia, iar poliţiştii au început căutările cu efective mărite şi cu sprijinul jandarmilor. Ieri dimineață, șoferul unui autobuz a observat prezența unei fetițe pe malul râului Tismana și a anunțat autoritățile.

“Șoferul ne-a dat datele acestea, spunând că este o persoană pe malul apei, dar fără să știe despre cine ar putea fi vorba. Am format echipe din salariații Primăriei și chiar angajații noștri au depistat-o în apă, unii fiind vecini cu familia fetiței. Am plecat pe firul informațiilor respective și, spre ghinionul nostru, am găsit-o agățată în niște crengi, probabil încercând să traverseze râul”, a explicat primarul Aurariu Coman.


Conform anchetatorilor, fata nu prezenta urme de violenţă pe corp, iar cadavrul va fi transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

În cauză a fost întocmit dosar pentru ucidere din culpă.

×