x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIE la Blaj: Doi adolescenţi care se aflau la scăldat s-au înecat

TRAGEDIE la Blaj: Doi adolescenţi care se aflau la scăldat s-au înecat

03 Aug 2015   •   15:42
TRAGEDIE la Blaj: Doi adolescenţi care se aflau la scăldat s-au înecat

Corpul neînsufleţit al unui tânăr dispărut duminică seara în apele râului Tîrnava Mare, în apropiere de Blaj, a fost găsit luni de către pompierii militari la câteva zeci de metri distanţă de locul în care acesta a fost văzut ultima dată în viaţă.

Garda de intervenţie Blaj şi Echipa de căutare - salvare din cadrul Detaşamentului de pompieri Aiud au fost solicitate să intervină, în cursul serii de duminică, pe raza localităţii Valea Lungă, pentru căutarea unei persoane în vârstă de 18 ani dispărute în apele râului Tîrnava Mare. Pompierii militari au intervenit cu o barcă pneumatică, o autospecială şi un autocamion, precum şi cu o ambulanţă SMURD, dar persoana dispărută nu a fost găsită. În dimineaţa zilei de luni au fost reluate căutările, cadavrul fiind descoperit la circa 50 de metri distanţă de locul în care tânărul fusese văzut intrând în apă, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Unirea Alba, citat de Agerpres.

Echipa de căutare - salvare din cadrul Detaşamentului de pompieri Aiud a fost solicitată să intervină şi vineri seara, pe raza localităţii Uioara de Sus, lângă Ocna Mureş, pentru căutarea unei minore în vârstă de 13 ani dispărută în apele râului Mureş. Cadavrul fetiţei a fost găsit şi scos la mal doar în cursul zilei de sâmbătă. Originară din judeţul Cluj, fetiţa venise în Alba în vacanţă, alături de sora sa.

Pentru evitarea tragediilor, ISU Alba face un apel către părinţi să-şi supravegheze copiii şi să nu-i lase la joacă pe malurile râurilor, lacurilor sau canalelor de irigaţii. Totodată, cetăţenii sunt sfătuiţi să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate.

×
Subiecte în articol: accident inec